'NESPORAZUM'

NAJSKUPLJI LET IZNAD EUROPE Avion je poletio iz Njemačke prema Sardiniji, ali onda je posadu i njihova dva putnika iznenadio poziv kontrole leta

 
ilustracija
 Kevin Clark / Alamy / Alamy / Profimedia

Putnički avion Airbus A320 niskobudžetnog avioprijevoznika Eurowings odradio je vjerojatno jedan od najbesmislenijih, a ujedno i najskupljih letova ove godine.

Naime, zrakoplov na letu EW9844 poletio je u subotu ujutro iz Düsseldorfa prema talijanskom otoku Sardiniji, samo da bi bio prisiljen vratiti se nazad zato što je zračna luka Olbia, na koju su trebali sletjeti bila zatvorena, piše CNN.

Kad je nakon prijeđenih 1170 kilometara avion već bio u zračnom prostoru iznad Sardinije, kontrola leta ih je obavijestila da aerodrom nije otvoren za komercijalni promet, te su im predložili da slete u 180 kilometara udalje Cagliari. No, piloti su odlučili da će se ipak radije vratiti nazad u Njemačku, zajedno s cijela dva putnika koja su bila na tom letu.

To znači da su ukupno prošli više od 2000 kilometara i proveli u zraku 4 sata i 10 minuta, a sve uzalud.

- Informacije iz zračnih luka se u ovo vrijeme mijenjanju doslovno iz trena u tren. Situacija je vrlo dinamična - pokušao je opravdati ovu zbrku glasnogovornik Eurowingsa.

Kako se čini, u konkretnom primjeru je talijansko nadležno ministarstvo 17. svibnja reklo da se aerodrom Olbia otvara, samo da bi istog dana ta odluka bila preokrenuta na regionalnom nivou, što očito nije bilo iskomunicirano prema široj javnosti.

Oba putnika su pak dobili karte za novi let nakon što su dobili besplatnu, četverosatnu turu iznad Europe, piše CNN.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:59