POZNATI ORTOPED

NAJTEŽI DANI UGLEDNOG KIRURGA 'Naš se Roman odao kapljici. Toliko pije da je neki dan doslovce ispao iz svog Porschea'

Jedan od vodećih svjetskih ortopedskih kirurga ostao je bez vozačke nakon što ga je policija prije nekoliko dana pronašla mrtvog pijanog.

Neoprezni doktor Roman Miller uhićen je zahvaljujući dojavama građana koji su ga vidjeli kako u svom Porscheu vozi kao sumanut kroz Plymouth, na jugu Engleske.

'Svjedoci su primijetili automobil koji nije stao na znak STOP, potom je odjurio velikom brzinom i pritom se dvaput popeo na pločnik', izjavila je tužiteljica Angela Furniss.

Miller je napokon došao do svog cilja, teretane Virgin Active Gym, ali je, umjesto izlaska iz automobila, doslovno ispao čim je otvorio vrata. Ipak je uspio uteturati u teretanu gdje ga je policija i pronašla.

Policajci su kirurga koji je bazdio po alkoholu i jedva stajao na nogama zamolili da puše u balon. Njihove sumnje pokazale su se opravdanima kad se ispostavilo da Miller u krvi ima daleko veću količinu alkohola od dopuštene.

Odbio je drugo testiranje, nakon čega su policajci pretražili njegovu sportsku torbu u kojoj su pronašli dvije boce viskija. Jedna je boca bila prazna, a u torbi je pronađena i pljoska koju je doktor vjerojatno koristio da ugasi žeđ za vrijeme vježbanja.

'Stalno je ponavljao policajcima kako mu ništa neće uspjeti dokazati, jer ga nisu uhvatili za volanom', kaže tužiteljica Furniss.

Roman Miller je u karijeri radio u vodećim engleskim medicinskim ustanovama poput londonskih bolnica Queen Elizabeth, Wellington i St. George's. Napisao je i nekoliko znanstvenih radova na temu ortopedske kirurgije.

Njegov odvjetnik Roger Page tvrdi kako je Miller pod stresom zbog nesigurnosti na poslu. Naime, odjel na kojem radi u bolnici Derriford mogao bi uskoro biti zatvoren zbog pada broja pacijenata.

Englesko pravosuđe nije uvažilo Millerove izlike i kaznilo ga je s novčanom kaznom u ukupnom iznosu od 12.000 kuna te oduzimanjem vozačke dozvole na 18 mjeseci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 15:56