KATASTROFA NAKON URAGANA

NAJTUŽNIJA PRIČA IZ POTOPLJENOG TEKSASA Majka se do zadnjeg borila za svoju curicu, probijala se kroz bujicu s njom u naručju, ali voda je bila jača

 Adrees Latif / REUTERS

Trogodišnja djevojčica pronađena je u olujom pogođenom Teksasu kako se pridržava uz tijelo majke koja se utopila u kanalu koji je potopljen nakon uragana Harvey.

Majka je prije toga viđena kako pokušava spasiti dijete bježeći s potopljenog parkirališta, no odnijela ih je bujica vode, a službe spašavanja su odmah krenule prema njima. Pronašle su ih nekoliko stotina metara dalje u jarku: majka je već bila izdahnula, a trogodišnja kćer patila je od hipotermije.

Glasnogovornik vatrogasne službe iz teksaškog grada Beaumonta Brad Pennison rekao je za BBC da su spasioci, čim su uočili vozilo na jednoj cesti blizu autoceste I-10, krenuli u akciju. Svjedok je primijetio da je vozilo u jednom trenutku s poplavljene ceste skrenulo na potopljeno parkiralište, ali razina vode bila je previsoka.

Automobil više nije mogao dalje, a majka je uzela kćerkicu i pokušala se pješke probiti kroz bujicu, no upala je u rupu odvodnog kanala i nije joj bilo spasa. Tijelo joj je samo nastavilo plutati, a djetešce se za njega čvrsto uhvatilo. Voda ih je polako počela nositi prema obližnjem željezničkom mostu, ali spasioci su u tom trenutku uspjeli doći do njih.

Majci više spasa nije bilo, ali djevojčica je sada na sigurnom.

Ranija su izvješća govorila da je djevojčica stara 18 mjeseci, ali kasnije je potvrđeno da ima 3 godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 14:41