IZAZVAO BURU

NAJVEĆI EUROFOB OBOŽAVA PUTINA Nigel Farage: 'Divim mu se, Siriju je odigrao izvrsno!'

 AFP

LONDON - Najpoznatiji britanski eurofob Nigel Farage, kojemu je Europska unija toliko mrska da svoje antieuropske stavove zastupa u Europskom parlamentu, otkrio je u ponedjeljak kojemu se svjetskom vođi najviše divi.

U razgovoru za GQ rekao je da najviše cijeni predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina, čije je poteze u vezi sirijske krize ocijenio 'briljantnima'.

'Divim mu se kao operativcu, ne kao ljudskom biću', pojasnio je Farage, inače čelnik britanske Stranke nezavisnosti (UKIP). 'Način na koji je odigrao cijelu stvar oko Sirije... Briljantno. Nije da ga podržavam u političkom smislu. Koliko je ono novinara tamo u zatvoru?', upitao je Farage.

Nije dugo trebalo čekati reakcije na Farageovo divljenje Putinu. Britanski vicepremijer Nick Clegg, koji se proteklog tjedna bio upustio u televizijsku debatu s poznatim eurofobom, stajališta tog političara nazvao je 'grotesknim'.

'Pa Putin je glavni sponzor i zaštitnik jednog od najbrutalnijih diktatora na ovom planetu, Bašara al-Asada', rekao je Clegg, pokušavajući dobiti pokoji politički poen nakon što je, prema većini političkih analitičara, u spomenutoj debati s Farageom poražen.

Sama činjenica da je netko reagirao na njegovu izjavu vjerojatno godi Farageu, koji živi za kontroverze jer najčešće na njihov račun i uspijeva izazivati pozornost javnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 10:48