SLAVNA KINESKA GLUMICA

Najveći seksualni skandal koji je pogodio Kinu: Filmska zvijezda poriče da je godinama prodavala tijelo političaru Bo Xilaiju

Velika kineska filmska zvijezda Zhang Ziyi (33) koja je glumila u filmovima Sjećanja jedne gejše i Kuća letećih bodeža optužena je da je nudila seksualne usluge donedavnom kineskom komunističkom moćniku kojemu se predviđala sjajna budućnost, a koji se sada nalazi iza rešetaka zbog brojnih optužbi, Bo Xilaiju.

Glasine o njihovom petogodišnjem intimnom druženju potresle su kinesku javnost, posebice pripadnike kineske novinarske i modne elite.

Naime, Bo Xilaija se tereti, osim za prisluškivanje državnih dužnosnika i pomaganje u ubojstvu, i za održavanje seksualnih odnosa sa poznatima manekenkama, televizijskim voditeljicama, glumicama i novinarkama.

– Mislim da bi bilo konzervativno pretpostaviti da je imao samo 100 ljubavnica. Bio je jako moćan. Imao je djevojke za sebe, a 'darivao' bi ih i ostalim službenicima - rekao je kineski novinar Jiang Weiping koji intenzivno prati slučaj.

Kineski mediji izvještavaju kako je par upoznao 41-godišnji milijunaš Xu Ming, koji je priznao na sudu da je 2007. godine Zhang za seks platio 1,2 milijuna dolara.

Kasnije je Zhang svoje usluge ponudila Bo Xilaiju, koji joj je za seks platio dva milijuna dolara.

Tamošnji novinari tvrde da je glumica spavala s poznatim političarom najmanje 10 puta između 2007. i 2011. godine, a njezinu sveukupnu zaradu u 10 godina procjenjuju na 111 tisuća dolara.

No Zhang Ziyi odbacuje sve optužbe i tvrdi kako Bo Xilaija nikad nije niti upoznala, a to potvrđuje nepostojanje niti jedne njihove zajedničke fotografije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 14:34