FINSKA ‘PARTIJANERICA‘

Nakon 19 godina veze razvodi se Sanna Marin! Snimka s drugim muškarcem potaknula je priče o njenoj nevjeri...

Sanna Marin i bivši nogometaš Markus Räikkönen razvode se nakon 19 godina zajedničkog života, imaju jednu kćer

Sanna Marin

 /Profimedia, Instagram

Finska premijerka Sanna Marin, koja je sada u tehničkom mandatu budući da je njezina stranka izgubila na nedavnim izborima, i njezin suprug Markus Räikkönen razvode se nakon 19 godina zajedničkog života, objavila je Marin u srijedu na Instagramu.

"Zajedno smo podnijeli zahtjev za razvod. Zahvalni smo na 19 zajedničkih godina i našoj voljenoj kćeri", napisala je Marin u Instagram storyju.

"I dalje smo najbolji prijatelji, hladni jedno prema drugom i roditelji puni ljubavi. Nastavit ćemo provoditi vrijeme zajedno kao obitelj i jedno s drugim", dodala je.

Marin i Räikkönen, poslovni čovjek i bivši profesionalni nogometaš, vjenčali su se 2020., navodi finska javna televizija YLE, kako prenosi CNN.

Ova objava dolazi nakon što je Marin izgubila na parlamentarnim izborima u Finskoj u travnju, a oporbena desna Nacionalna koalicija (NCP) proglasila je pobjedu u tijesnoj utrci.

image

Sanna Marin i Markus Räikkönen

Jussi Nukari/Lehtikuva/Profimedia/Jussi Nukari/lehtikuva/profimedia

Trenutačno obnaša dužnost privremene premijerke do formiranja nove koalicijske vlade.

Iako je obožavatelji diljem svijeta smatraju uzorom za progresivne nove političke čelnike, u Finskoj je suočena s kritikama zbog snimki svojih razuzdanih privatnih zabava koje su procurile na internet te visokih javnih izdataka njezine vlade.

Prošlog ljeta procurilo je više snimaka na kojima je zabilježeno njezino tulumarenje, a to je također nešto što joj je obilježilo mandat. Jedna od njih prikazuje Marin kako provokativno pleše u 4 sata ujutro u klubu u Helsinkiju zajedno s jednom pop pjevačicom, influencericom te televizijskim i radijskim voditeljima. Uslijed tvrdnji da su neki od prisutnih koristili droge, ona se testirala i imala je negativan test.

Procurila je i snimka privatne kućne zabave na kojoj je Marin intimno plesala sa svojim prijateljima. Jedna druga snimka prikazivala je dvije poznate influencerice kako se ljube, prekrivajući svoje gole grudi natpisom "Finska", a nastala je u službenoj rezidenciji Sanne Marin u Helsinkiju.

Ples s drugim muškarcem

Pojavila se i snimka na kojoj se vidi kako u jednom klubu u Helsinkiju pleše s finskim pjevačem Olavijem Uusivirtom. Oboje se povremeno dodiruju ramenima i bokovima, a u jednom trenutku glazbenik se nakratko naginje naprijed kao da joj želi nešto šapnuti na uho ili je, kako su komentirali njezini kritičari, želi poljubiti u vrat. Na konferenciji za novinare Marin je rekla da se ne sjeća da ju je muškarac s kojim je plesala poljubio u vrat. Kazala je da je i sama pogledala videosnimku i da izgleda kao da joj Uusivirta nešto govori.

Tada je po prvi puta pomalo izgubila živce jer su se nove snimke pojavljivale svako malo, a javnost je raspravljala o njezinom privatnom životu - a na ovoj je akter bio i muškarac koji nije njezin suprug, što su joj konzervatni krugovi, kao uostalom i ostale snimke, nabijali na nos.

"Da, istina je, udana sam žena, no mislim da su to stvari koje se tiču moga privatnog života i ne kanim ih detaljnije komentirati. Usput, mislim da se u tom videu ne događa ništa neprimjereno", rekla je tada Marin.

I dok su je prestižni časopisi voljeli zbog njezinog mladenačkog stila, a liberalni građani diljem svijeta svesrdno je podržavali, njezino je tulumarenje došlo kao dar s neba desničarskim tabloidima, pogotovo u Finskoj, koji su bili nepokolebljivo neprijateljski raspoloženi prema njoj.

Ipak, i dalje je vrlo popularna među mnogim Fincima, posebice među mladim umjerenjacima, a zamjerila se konzervativnim krugovima visokim razinama potrošnje na mirovine i obrazovanje.

Njezin je uspon u vrh finske politike bio meteorski. Kao prva članica svoje obitelji koja je pohađala studij, ušla je u politiku s 20 godina i brzo napredovala u redovima Socijaldemokratske stranke lijevog centra.

Potom je postala najmlađa premijerka na svijetu kada je preuzela dužnost 2019. godine u dobi od 34 godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. ožujak 2024 08:13