StoryEditor
'SJEĆANJE NA UBOJSTVO'

NAKON 30 GODINA OTKRIVEN MISTERIOZNI SERIJSKI UBOJICA Silovao je i ubio najmanje 10 žena, a prema jezivoj priči snimljen je i vrlo hvaljeni film

 
Scena iz filma "Sjećanje na ubojstvo" iz 2003. godine
 Profimedia, Film Stills

Serijski ubojica koji je prije tridesetak godina silovao i ubio najmanje 10 žena u Južnoj Koreji konačno je identificiran, piše bnonews.com. No, zbog nastupanja zastare protiv njega se ne može podići optužnica, rekli su policijski dužnosnici.

Iako ime osumnjičenog ubojice nije objavljeno, agencija Yonhap objavila je da je riječ o muškarcu u 50-im godinama koji se već nalazi iza rešetaka "zbog sličnih zločina". No, nije jasno je li muškarac osuđen za ta djela ili je u pritvoru tijekom procesa koji se protiv njega vodi.

Do identiteta čovjeka kojeg su tražili skoro tri desetljeća policija je došla uz pomoć DNK uzorka na donjem rublju jedne od žrtava serijskog ubojice, a koji se poklapa s onim osumnjičenog muškarca. Više detalja policija će objaviti u četvrtak.

Ovaj slučaj postao je svjetski poznat nakon vrlo hvaljenog filma "Sjećanje na ubojstvo" iz 2003. godine, a koji se bavi potragom za serijskim ubojicom koji je kasnih 80-ih i ranih 90-ih godina terorizirao Južnu Koreju. U tom je periodu silovao i ubio najmanje deset žena u dobi između 14 i 71 godine - svi zločini počinjeni su na širem području grada Hwaseong, zbog čega je ubojica dobio i nadimak "Davitelj iz Hwaseonga". Inače, prilikom počinjenja zločina vezao je i začepio usta svim svojim žrtvama.

No, zbog činjenice da je u vrijeme počinjena ubojstva u Južnoj Koreji na snazi bio zakon po kojem nakon 15 godina za ta kaznena djela nastupa zastara, on danas ne može biti procesuiran. Prije četiri godine to je pravilo konačno ukinuto u Južnoj Koreji, ali se, prema poznatom pravnom načelu, novi zakon ne može primjenjivati retroaktivno.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 12:42