BILO JE I INCIDENATA

Nakon anonimne dojave, policija u Hamburgu prekinula koncert zbog kršenja covid mjera

Nije bilo fizičke distance, nisu se nosile ni zaštitne maske, a posjetitelje se nije pitalo za njihov status cijepljenja
 Ilustracija/Jonas Walzberg/DPA/dpa Picture-Alliance via AFP

Policija u Hamburgu prekinula je koncert na kojemu je bilo oko 800 ljudi, a koji je održan u suprotnosti sa zdravstvenim smjernicama za sprječavanje širenja covida-19. Kako pišu njemački mediji, policija je dojavu o koncertu dobila od anonimnog pozivatelja.

Ljudi nisu poštovali mjeru fizičkog distanciranja na koncertu na kojemu je nastupio bend, rekao je u subotu glasnogovornik policije. Osim toga, nisu se nosile zaštitne maske, posjetitelje se nije pitalo za njihov status cijepljenja, a kontakt liste ispunjavale su se polovično.

Policija je kontaktirala organizatora koncerta koji je prekinut u petak navečer. Tijekom policijske intervencije bilo je izoliranih incidenata. Nekoliko gostiju oštetilo je svjetiljku i pločice u zgradi u kojoj se održavao koncert zbog čega su nastali nemiri pa je policija morala evakuirati dvoranu.

Koncert se održavao u vrijeme sve veće zabrinutosti u Njemačkoj zbog širenja covida-19, posebice nove i zaraznije varijante omikron.

Sve zemlje imaju registrirane slučajeve omikron varijante, iako u cijeloj zemlji većinu infekcija još uvijek uzrokuje delta varijanta.

Nova pravila stupaju na snagu nakon Božića dok zdravstvene vlasti pokušavaju spriječiti daljnji val zaraza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:17