SUSJEDI RUSIJE I UKRAJINE

Nakon drona u Zagrebu, ukrajinska mina u Bosporu? Turski ribari pronašli neobičnu ‘loptu sa šiljcima‘

Ruska obavještajna agencija priopćila je da je nekoliko mina otplutalo u more nakon što su se odvojile od kabela u blizini ukrajinskih luka

Ilustracija/Ruska podmornica u Bosporu

 Ozan Kose/AFP

Turske vlasti upozorile su plovila da se drže podalje dok ronilački tim pregledava "predmet sličan mini" koji pluta sjeverno od Istanbula u blizini Crnog mora, nekoliko dana pošto je Rusija upozorila da je nekoliko mina otplutalo od ukrajinskih luka.

Ronioci su osigurali objekt i počeli ga deaktivirati, objavilo je tursko ministarstvo obrane na Twitteru.

Ribari su prvi uočili objekt u blizini mjesta za pristajanje u gornjem dijelu Bosporskog tjesnaca i prijavili ga obalnoj straži, rekla je za Reuters glavna uprava za obalnu sigurnost.

Glasnogovornik uprave potvrdio je izvješće u listu Milliyet da su vlasti putem radija obavijestile čamce da je predmet navodno "u obliku lopte s izbočinama nalik na rogove" i da je "vjerojatno mina".

Turska dijeli crnomorske granice s Rusijom i Ukrajinom, koju je Moskva napala prošli mjesec.

Glavna ruska obavještajna agencija priopćila je u ponedjeljak da je nekoliko mina otplutalo u more nakon što su se odvojile od kabela u blizini ukrajinskih luka, tvrdnju koju je Kijev odbacio kao dezinformaciju i pokušaj zatvaranja dijelova mora.

Crno more je glavna brodska arterija za žito, naftu i naftne derivate.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 18:29