ZVJEZDANA GLUMICA

NAKON GUBITKA SPOCKA NOVI ŠOK ZA TREKKIEJE 'Poručnica Uhura' Nichelle Nichols doživjela moždani udar

 Flickr

Svega tri mjeseca nakon što su izgubili Leonarda Nimoya, obožavatelji Zvjezdanih staza primili su još jednu uznemirujuću vijest, javlja CNN .

Naime, Nichelle Nichols, 82-godišnja glumica koja je nekoć utjelovljavala poručnicu Nyotu Uhuru, i u seriji i u filmovima, u srijedu navečer doživjela je umjereni moždani udar, priopćeno je fanovima na njezinoj Facebook stranici.

- Tijekom boravka u svom domu u Los Angelesu, Nichelle Nichols je doživjela umjereni moždani udar. Trenutačno se nalazi na bolničkim pregledima kako bi se utvrdilo kolika je šteta nastala. Molimo vas da mislite na nju - stoji u priopćenju kojeg je objavio Zach McGinnis, predstavnik agencije Galactic Productions.

Nichols je bila svojevrsna televizijska rijetkost kada su Zvjezdane staze počele s emitiranjem 1966., crna žena u zamjetnoj ulozi u seriji koja je imala 'prime-time' u programu.

I ranije su postojale afro-američke glumice na televiziji, no često su igrale sluškinje ili domaćice. Nicholsina Uhura bila je sastavni dio multikulturalne posade Zvjezdanih staza.

Martin Luther King Jr. je Uhuru opisao 'prvu nestereotipnu ulogu utjelovljenu od strane crne žene u televizijskoj povijesti'.

Glumac George Takei, Nicholsin 'Zvjezdani' kolega, na Twitteru ju joj je poželio sve najbolje.

- Iako nemamo nikakve informacije o njezinom stanju, naše su misli uz nju - kazao je Takei.

McGinnis je nešto kasnije u četvrtak informirao CNN o Nicholsinom stanju.

- Rezultati CAT pregleda su došli negativni, još čekamo nalaze magnetske-rezonance. Nichols je trenutačno budna, jede i u dobrom duhu vodi razgovore. Njezina desna strana tijela pokazuje manje znakove gubitka mobilnosti, no srećom nema paralize - rekao je McGinnis.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 07:45