SLUČAJ POD ISTRAGOM

Nakon incidenta u Hrvatskoj, izviđački dron pao i u Rumunjskoj: Pronašao ga mladić u polju kraj kuće

Rumunjski mediji izvještavaju da se provjeravaju svi radari u tom području kako bi se utvrdilo otkuda je doletio
 Stirile TVR Online/YouTube

Samo nekoliko dana nakon što je bespilotna letjelica preletjela Rumunjsku i Mađarsku prije nego što je ušla u Hrvatsku i srušila se u četvrtak navečer u blizini studentskog doma, oštetivši oko 40 automobila, sličan incident se dogodio i Rumunjskoj.

Naime, rumunjski tužitelji izvijestili su kako su pokrenuli istragu nakon što je mala 'bespilotna letjelica' otkrivena u sjevernoj pokrajini Bistrica-Nasaud.

'Do sada nije utvrđeno porijeklo zrakoplova, niti je identificiran njegov vlasnik', rekli su tužitelji u Cluju i dodali kako je u tijeku očevid kako bi se utvrdile okolnosti u kojima je letjelica letjela.

Policija je za Associated Press izjavila da je dron pronašao mladić u polju u blizini svoje kuće nakon čega je nazvao policiju i kazao im kako dron ima 'ruske oznake' i kako mu je raspon krila tri metra.

Rumunjski mediji izvještavaju da se provjeravaju svi radari u tom području kako bi se utvrdilo otkuda je vojni dron doletio.

Prema prvim podacima, sumnjiva letjelica nije nosila oružje i pretpostavlja se da je služila za obavljanje izviđačkih misija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. studeni 2022 15:38