VITALNI ZRAKOPLOVNI KORIDOR

NAKON MJESECI OGRANIČENJA ZBOG SUKOBA S INDIJOM Pakistan ponovno otvorio zračni prostor za civilno zrakoplovstvo

 Reuters

Zračni prostor Pakistana ponovno je otvoren za civilno zrakoplovstvo, priopćila je u utorak zrakoplovna vlast nakon nekoliko mjeseci ograničenja nametnutih nakon sukoba sa susjednom Indijom ranije ove godine.

"Sa trenutačnim učinkom zračni prostor Pakistana otvoren je za sve vrste civilnog prometa na objavljenim rutama Službe zračnog prometa", stoji u obavijesti zrakoplovstvu objavljenoj na internetskoj stranici nadležnog tijela.

Pakistan je zatvorio svoj zračni prostor u veljači nakon sukoba s Indijom i nakon napada pakistanske militantne skupine na policijski konvoj u Kašmiru pod kontrolom Indije, kada je poginulo 40 pripadnika žandarmerije.

Tijekom sukoba obje zemlje izvršile su zračne napade na teritoriju druge zemlje, a borbeni zrakoplovi sukobili su se na nebu iznad sporne regije Kašmira.

Pakistan se nalazi usred vitalnog zrakoplovnog koridora, a ograničenja zračnog prostora utječu svaki dan na stotine komercijalnih i teretnih letova jer produžuje vrijeme leta putnicima kao i troškove goriva za zrakoplovne tvrtke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:24