POGINULO 25 LJUDI

Nakon odrona u Venezueli, spasilačke ekipe tragaju za 52 nestalih: ‘To nam je sad glavna zadaća‘

Vatrogasci su električnim pilama morali krčiti put između srušenog drveća. Mnoge kuće i trgovine nestale su u blatnoj bujici

Las Tejerias u Venezueli

 Yuri CORTEZ/AFP

Spasilačke ekipe u ponedjeljak su još bile u potrazi za 52 nestalih u klizanju tla i blatnoj bujici koja je odnijela najmanje 25 života u gradiću Las Tejeriasu u Venezueli.

U zemlji od rujna pada jaka kiša koja je zadnjih dana dovela do izlijevanja potoka i odrona koji su sve odnijeli u Las Tejerias, gradić smješten na planinskoj padini.

"Nastavljamo potragu", rekao je spasilac u tom industrijskom gradu s 50.000 stanovnika koji su prekrili blato i gomila šute. Vatrogasci su električnim pilama morali krčiti put između srušenog drveća. Mnoge kuće i trgovine nestale su u blatnoj bujici koja je nosila sve što joj se našlo na putu.

"Tragamo za nestalima. To nam je glavna zadaća u ovom trenutku i na to se moramo usredotočiti", rekao je ministar unutarnjih poslova Remigio Ceballos čelnicima regije. Oko tisuću ljudi sudjeluje u spasilačkoj operaciji, izjavio je dan ranije.

"Jake oborine natopile su tlo", dodao je ministar, pripisavši ih "klimatskim promjenama" i prolasku uragana Julia na sjeveru Venezuele koji je u ponedjeljak oslabio u tropsku oluju iznad Gvatemale.

Po zadnjim službenim podacima, 25 osoba je izgubilo život, a 52 su nestale.

"Pet potoka se izlilo i pričinjena je velika šteta", rekla je u nedjelju potpredsjednica Delcy Rodriguez.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 10:01