HAVARIJA BLIZU KRFA

Nakon požara na talijanskom trajektu nestalo 12 putnika, spasioci počeli očajavati

Ne možemo ništa poduzeti, izvan broda izmjerena je temperatura od 600 stupnjeva, izjavio je zapovjednik civilne službe

trajekt Euroferry Olympia

 Voula Pappa/In time news/IN TIME NEWS/AFP

Dvanaestero putnika i dalje se smatra nestalima nakon požara koji je izbio na trajektu Euroferry Olympia u južnom Jadranu, u blizini otoka Krfa, izvijestio je u subotu grčki državni radio.

Zapovjednik grčke civilne službe Giorgos Mitsis rekao je da su timovi spasilaca počeli očajavati.

Operacija spašavanja putnika koji još nisu nađeni, a nalaze se na popisu putnika, otežana je zbog ekstremnih temperatura na palubi talijanskog broda.

"Ne možemo ništa poduzeti, izvan broda izmjerena je temperatura od 600 stupnjeva", izjavio je Mitsis.

Krfski tužitelji u subotu su započeli istragu. Prema navodima s radija, kapetan i časnici Euroferry Olympije su na Krfu i tamo će biti ispitani. Zasad nitko nije uhićen.

Prema nepotvrđenim izvješćima, među nestalim putnicima je sedmero ljudi iz Bugarske, troje iz Grčke i po jedna osoba iz Turske te Litve. Navodno su svi vozači kamiona koji su u trenutku izbijanja požara u petak rano ujutro spavali u svojim vozilima.

Objavljeno je da je brod, obavijen dimom, otplutao do sjevera Krfa, uz albansku obalu, a brodovi tegljači kontroliraju njegovo kretanje.

Dosad je spašeno oko 280 ljudi, od kojih je devetero zadobilo lakše ozljede, a jedna je osoba hospitalizirana zbog udisanja dima, izvijestio je državni radio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:44