STRAŠNA NESREĆA

Nakon pronalaska dijelova ljudskih tijela locirane i crne kutije iz srušenog Boeinga

Potraga će se nastaviti i tijekom noći, rekli su spasilački timovi, ali napori će biti ograničeni na sonarno skeniranje
Potražni tim u Indoneziji
 Adek Berry/AFP

Indonezijske vlasti u nedjelju su locirale crne kutije zrakoplova Sriwiyaja Aira koji je pao u more ubrzo nakon polijetanja iz prijestolnice Džakarte, a ranije su već pronađeni dijelovi ljudskih tijela i zrakoplova.

Boeing 737-500 sa 62 putnika i člana posade poletio je u subotu na domaćem letu prema Pontianaku u Zapadnom Kalimantanu. Nestao je s radara četiri minute od polijetanja.

Šef indonezijskog Nacionalnog odbora za prometnu sigurnost (KNKT) Soerjanto Tjahjono rekao je da su locirane dvije crne kutije s leta SJ 182.

"Nadamo se da ćemo ih uskoro izvući", rekao je šef vojske Hadi Tjahjanto.

Potraga će se nastaviti i tijekom noći, rekli su spasilački timovi, ali napori će biti ograničeni na sonarno skeniranje iz čamaca.

Nije još poznat uzrok pada zrakoplova u najvećoj zrakoplovnoj nesreći u Indoneziji od listopada 2018. kada se Boeing 737 Max, koji je letio pod zastavom najvećega indonezijskog avioprijevoznika Lion Aira srušio se u Javansko more, pri čemu je smrtno stradalo svih 189 putnika i članova posade.

I prije ove nesreće je više ljudi poginulo u zrakoplovnim nesrećama u Indoneziji nego u ijednoj drugoj zemlji proteklog desetljeća, pokazuju podaci Mreže za sigurnost avioprometa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2022 20:53