KRALJ IMA RAK

Nakon što je doznao za očevu dijagnozu, princ Harry vraća se u Ujedinjeno Kraljevstvo

Naknadni dijagnostički testovi identificirali su oblik raka kod kralja Chrlesa, ali nisu objavljene nikakve dodatne pojedinosti o prirodi bolesti

Princ Harry

 Doug Peters/Pa Images/Profimedia/

Britanskom kralju Charlesu III. dijagnosticiran je oblik raka, te će odgoditi sve svoje javne dužnosti, objavila je Buckinghamska palača u ponedjeljak.

Charles (75), koji je postao kralj u rujnu 2022. nakon smrti svoje majke kraljice Elizabete, "posve je pozitivan" u vezi sa svojim liječenjem i raduje se povratku na pune javne dužnosti što je prije moguće, priopćila je palača.

Karlo je prošlog mjeseca proveo tri noći u bolnici gdje je bio podvrgnut korektivnom zahvatu zbog povećane prostate. Palača je priopćila da je tijekom boravka u bolnici uočen zaseban zdravstveni problem koji izaziva zabrinutost. Naknadni dijagnostički testovi identificirali su oblik raka, ali nisu objavljene nikakve dodatne pojedinosti o prirodi bolesti. Kraljevski izvor rekao je da se ne radi o raku prostate.

"Njegovo veličanstvo danas je započelo raspored redovitih tretmana, a tijekom tog vremena liječnici su mu savjetovali da odgodi dužnosti u javnosti", priopćila je palača. "Tijekom ovog razdoblja, Njegovo Veličanstvo će nastaviti obavljati državne poslove i službenu papirologiju kao i obično."

Palača je priopćila da je "kralj zahvalan svom medicinskom timu na brzoj intervenciji, koja je bila moguća zahvaljujući njegovom nedavnom bolničkom zahvatu". "Kralj ostaje potpuno pozitivan u pogledu svog liječenja. Njegovo veličanstvo odlučilo je objaviti svoju dijagnozu kako bi spriječilo nagađanja i u nadi da će to pomoći u razumijevanju javnosti za sve one diljem svijeta koji su pogođeni rakom", priopćeno je.

Vojvoda od Sussexa razgovarao je s kraljem o dijagnozi raka i uskoro će otputovati u Ujedinjeno Kraljevstvo kako bi ga vidio, rekao je izvor blizak princ Harryju za Press Association.

“Vojvoda je razgovarao sa svojim ocem o dijagnozi. Otputovat će u Ujedinjeno Kraljevstvo kako bi vidio Njegovo Veličanstvo sljedećih dana”, rekao je izvor blizak Harryju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. ožujak 2024 14:57