NALJUTILI SU KRALJICU

Nakon što je princ William napao milijardere, kraljica Elizabeta prozvala svjetske lidere: ‘Samo pričaju...‘

Na Konferenciju dolazi Biden,ali još nije poznato hoće li joj prisustvovati kineski, brazilski i ruski predsjednik te indijski premijer.
Britanska kraljica Elizabeta II.
 Jacob King/POOL/AFP

Engleska kraljica Elizabeta II. izrazila je nezadovoljstvo nedjelovanjem svjetskih lidera po pitanju klimatske krize, piše The Guardian.

Kraljicu ljute pojedinci koji "pričaju", a ne "djeluju".

Tijekom razgovora s vojvotkinjom od Cornwalla te velškom političarkom Elin Jones kraljica je prokomentirala Konferenciju o klimi COP26 kojoj će prisustvovati kroz dva tjedna u Glasgow.

- To je nevjerojatno, nije li? Već neko vrijeme slušam o COP26, ali još ne znam tko sve dolazi. Nemam pojma. Znamo samo tko ne dolazi. Stvarno je iritantno što samo pričaju, a ništa ne poduzimaju, rekla je kraljica.

Jones se nadovezala: - Upravo tako. Vrijeme je za činjenje... kao što je rekao Vaš unuk jutros na televiziji. Nema smisla ići u svemir, trebamo spasiti planet, rekla je Jones.

Kraljica se nasmiješila i nadovezala: - Da, čitala sam o tome.

Naime, princ William je osudio milijardere poput Elona Muska i Jeffa Bezosa koji se bave turizmom u svemiru umjesto da se fokusiraju na ekološke probleme Zemlje.

- Najveći svjetski umovi trebali bi pokušati iscijeliti ovaj planet, a ne pokušavati naći novo mjesto za život - rekao je vojvoda od Cambridgea te dodao: - Od velike je važnosti da COP26 pošalje jasnu poruku o tome koji su problemi te koja će biti rješenja.

Američki predsjednik Biden potvrdio je dolazak, no još nije poznato hoće Konferenciji prisustvovati i kineski predsjednik Xi Jinping, ruski predsjednik Vladimir Putin, indijski premijer Narendra Modi te brazilski predsjednik Jair Bolsonaro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 07:28