IZVANREDNA SJEDNICA

Nakon što su joj poništili magisterij, Izetbegovićeva supruga ostala i bez zvanja doktora znanosti!

Nakon oduzimanja magisterija Senat joj je poništio i status redovite profesorice na Medicinskom fakultetu u Sarajevu

Bakir Izetbegović i njegova supruga Sebija Izetbegović

 Antonio Balic/Cropix

Sebiji Izetbegović, supruzi lidera najjače bošnjačke političke stranke SDA Bakira Izetbegovića, kojoj je ranije poništen magisterij, oduzeto je i zvanje doktora znanosti, javlja Avaz.ba.

Na današnjoj je izvanrednoj sjednici Senata Sveučilišta u Sarajevu dana je podrška rektoru Rifatu Škrijelju za postupanje po nalogu inspekcije i poništenje diplome doktora znanosti Sebiji Izetbegović, direktorici Kliničkog centra Sveučilišta u Sarajevu.

Trideset članova Senata je bilo za tu odluku, dva su člana bila protiv, a šest ih je bilo suzdržano.

Raniju odluku o poništenju njezinog magisterija donijela je Uprava za inspekcijske poslove Sarajevske županije.

Podsjetimo, Senat sarajevskog sveučilišta u ožujku je Sebiji Izetbegović oduzeo magistarsko zvanje nakon što je utvrđeno da na Medicinskom fakultetu u Sarajevu nema vjerodostojne dokumentacije kojom bi se potvrdilo da je ona položila sve ispite na postdiplomskom studiju, što je bio i uvjet za prijavu odnosno obranu magistarske radnje.

Izetbegović je tvrdila kako je sporne ispite položila na Medicinskom fakultetu u Zagrebu gdje je postdiplomski studij upisala 1993., no ni tamo nisu pronađene njezine prijave ispita i podaci o onima što ih je navodno položila.

Nakon oduzimanja magisterija Senat joj je prošlog tjedna poništio i status redovite profesorice na Medicinskom fakultetu u Sarajevu kojega je stekla 2014. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 14:47