A NIJE DA IH IMAJU

Nakon što su moćni S-400 strovalili u jarak, pogledajte što su Rusi učinili s nuklearnim projektilom

Kako navodi korisnik Twittera, kamion koji je prevozio sustav Iskander završio je u ogradi dok je prevožen na paradu povodom Dana pobjede

Snimka kamiona koji se, navodno prevažajući raketni sustav Iskander, zabio u ogradu na cesti kod Sankt Peterburga

 Screenshot/Twitter

Na društvenim mrežama pojavila se nova video snimka koja pokazuje koliko ‘ležerno‘ ruske vojne snage vode brigu o svojem naoružanju. Naime, nakon što se prošlog mjeseca pojavila snimka koja pokazuje kako je ruski vojnik za upravljačem kamiona strovalio moćan protuzračni sustav S-400 u jarak pored ceste, nova snimka pokazuje vojni kamion koji je, navodno, prevozio raketni sustav Iskander, koji je sposoban nositi nuklearnu bojevu glavu, a koji Moskva koristi u teroriziranju Ukrajinaca od početka invazije, kako se zabio u ogradu na cesti kod Sankt Peterburga.

Kako navodi korisnik Twittera koji je snimku objavio, projektil je prevožen u Moskvu kako bi bio prikazan na vojnom paradi povodom Dana pobjede 9. svibnja.

Prošlog je mjeseca pijani ruski vojnik mobilni raketni sustav S-400 vrijedan 160 milijuna dolara strovalio u jarak u regiji Tula.

"Kamion je sletio točno na projektile, ali streljivo, srećom, nije bilo aktivirano", izvijestila je Baza, ruski Telegram kanal koji redovito objavljuje informacije o sigurnosnim problemima unutar zemlje. Kako su prenijeli, ruski vojnik je pao na alkotestu nakon nesreće, a prilikom prevrtanja vozila slomio je ruku.

Prema procjenama zapadnih vojnih i drugih stručnih analitičara, Rusija bilježi velik manjak preciznih, navođenih projektila, nakon brojnih raketnih napada na ukrajinske vojne, infrastrukturne i civilne ciljeve tijekom više od 14 mjeseci agresije na UKrajinu.

Ipak, autentičnost snimke nije bilo moguće neovisno potvrditi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 22:59