SUSTAVNO IH VREBAO

NAKON ŠTO SU PRONAŠLI OSTATKE NAJMANJE ŠEST OSOBA Policija češlja stare slučajeve u potrazi za vrtlarevim žrtvama

 Facebook/Profimedia, Press Association

Nakon što su pronašli ostatke najmanje šest osoba, kanadska policija objavila je da će provjeriti stare dosjee stotina nestalih ljudi.

Slučaj postaje sve veći i veći, objavili su policajci. Vrtlar Bruce McArthur (66) iz Toronta u Kanadi optužen je da je ubio i zakopao svoje žrtve u vrtovima koje je uređivao. McArthur je optužen da je sustavno vrebao svoje žrtve u homoseksualnoj zajednici Toronta. Godinama prije su pripadnici te zajednice upozoravali policiju da bi mogla postojati veza između niza slučajeva nestalih muškaraca.

Istragu otežava zima jer je tlo smrznuto pa je teško otkopavati. Dosad je pretražena samo jedna lokacija oko luksuznog naselja u Torontu gdje je Bruce McArthur bio zaposlen na održavanju zelenila. Policija koristi specijalni radar za pretraživanje terena. Traže pomoć i od online providera kako bi rekonstruirali komunikaciju vrtlara s njegovim žrtvama.

Smatra se da je većinu upoznao preko dating aplikacija za upoznavanje homoseksualaca, a neke i direktnim kontaktom vozeći se po gradu. McArthur je uhićen 18. siječnja pod optužbom za ubojstvo 44-godišnjeg Selima Esena i 49-godišnjeg Andrewa Kinsmana. Dodatno je optužen za ubojstvo Majeeda Kayhana (58), Sorousha Mahmudija (50) i Deana Lisovicka (43).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 09:37