AKCIJA CASTLE

Nakon višemjesečene istrage španjolska policija uhitila 50 osoba i zaplijenila sedam tona droge

Kriminalna skupina djelovala je u području primorskog grada Huelve i oko poluotoka Gibraltara

Ilustracija

 Marcos Moreno/Afp

Španjolska policija uhitila je 50 članova kriminalne organizacije osumnjičene da je s jugozapada Španjolske otpremala kokain i hašiš u druge europske zemlje te zaplijenila sedam tona droge, priopćila je u utorak Civilna garda, policija koja je sudjelovala u akciji.

Policija je zaplijenila blizu 2 tone kokaina i 5 tona hašiša.

Akcija kodnog imena CASTLE započela je prošle godine, a u njoj su sudjelovale i policije iz Portugala, Francuske i Velike Britanije.

Kriminalna skupina djelovala je u području primorskog grada Huelve i oko poluotoka Gibraltara, a imala je uspostavljene veze u susjednom Portugalu. Policija je otkrila da su čamcima i brodovima nabavljali i distribuirali drogu te da imaju suradnike na Kanarskim otocima i u Maroku.

Hašiš su kupovali iz Maroka, a kokain iz Latinske Amerike pa ga morem dopremali na jug Španjolske, od kuda su ga prodavali po Europi, navedeno je u priopćenju. Osumnjičenim osobama zaplijenjena su dva brza čamca, šest automobila, osam motora te elektronski uređaji i veća količina komunikacijske opreme.

Španjolska i Portugal ove godine osjećaju pojačanu aktivnost trgovaca drogom.

Portugalska policija je ranije ovaj tjedan izvijestila da je u prva tri mjeseca zaplijenila više hašiša nego u čitavoj prošloj godini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. veljača 2024 17:54