SRBIJA NA NOGAMA

Nalazi li se tu Dankino tijelo? Veliki broj vatrogasaca i policajaca na novoj lokaciji, sve je blokirano!

Osumnjičeni za njezino ubojstvo i dalje šute o tome gdje su ga sakrili

Danka Ilić (lijevo); Srđan Janković i Dejan Dragijević (desno)

 Ranko Šuvar/Cropix

Dok traje bjesomučna potraga za tijelom dvogodišnje Danke Ilić, osumnjičeni za njezino ubojstvo i dalje šute o tome gdje su ga sakrili. Zadnjih dana pretražuje se najnepristupačniji teren u istočnoj Srbiji, Lazarev kanjon.

Kako javlja reporter Blica, policija se danas uputila na Novo groblje u selu Zlot gdje će se vršiti otkopavanje različitih dijelova tog teritorija u potrazi za tijelom djevojčice.

Podsjetimo, iz sela Zlot je pokojni brat osumnjičenika Dejana Dragijevića, za kojega se sumnja da je pomagao svom bratu da sakrije tijelo.

Telegraf javlja da su u ranim popodnevnim satima dva vatrogasna i dva policijska vozila, ali i inspektori, stigli do kuće majke osumnjičenog Dejana Dragijevića.

Tvrde da se sada pretražuje teren između kuće osumnjičenog i njegovog susjeda, a to područje do sada nisu pretražili. Fokus današnje istrage je bunar u dvorištu susjeda gdje se okupio veći broj policajaca i vatrogasaca, tvrdi Telegraf.

Kako prenosi Blic, Svetlana Dragijević, majka osumnjičenog Dejana Dragijevića, požalila se novinarima da su joj policajci uništili kuću i raskopali dvorište tijekom pretresa.

- Policajci su mi upropastili i uništili kuću, sve mi raskopali i uništili, uzeli su mi stvari iz kuće, ja ne mogu vjerovati što mu se događa. Ne osjećam se dobro, očekujem da mi dođe odvjetnik - rekla je Svetlana.

Na kraju je dodala kako i dalje ne vjeruje da su njezin suprug i sinovi sudjelovali u zločinu.

- Ne znam ništa o suprugu, koji je u pritvoru, ali sigurno je i njemu teško što mu je umro sin. Ne znam ništa o Dankinom ubojstvu, nije moguće da su moji sinovi bili umiješani u to - rekla je Svetlana Dragijević.

Također, majka Dejana Dragijevića u pratnji policije dovedena je na groblje, gdje će u četvrtak biti pokopan njezin sin

Podsjetimo, brat osumnjičenog Dejana, Dalibor Dragijević, preminuo je u pritvoru u Boru, vjerojatno od srčanog udara, nakon što prije toga policiji priznao da je bratu pomogao da se riješi tijela malene djevojčice.

Stručnjak: Sumnjam da će osumnjičeni iznositi nove informacije

Ibro Ibrahimović iz Agencije za borbu protiv trgovine ljudima izrazio je sumnju da će osumnjičeni za ubojstvo Danke Ilić iz Bora sve manje govoriti o zločinu koji su počinili. Mišljenja je da se više nikakve informacije neće moći izvući od osumnjičenih, prenosi Blic.

Govoreći o osumnjičenim počiniteljima Srđanu Jankoviću i Dejanu Dragijeviću, Ibrahimović je istaknuo da je njihovo ponašanje potpuno nerazumno u svakom pogledu.

- Tu nema ničega razumnog niti racionalnog, imate jednu spiralu neracionalnog, nerazumnog i neljudskog. Bojim se da je toliko vremena prošlo da oni ništa više neće ni reći. Ono što su rekli do sada, izgovorili su u stanju šoku, nakon toga imate šutnju, optuživanje i prebacivanje krivice. Nisam siguran da će oni surađivati s policijom s ciljem pronalaska tijela Danke Ilić. Sve je manje nade, iako sam optimist po prirodi - rekao je Ibrahimović.

Odvjetnica Jovanka Zečević rekla je je da cjelokupno ponašanje osumnjičenih govori o njihovu psihičkom stanju.

image

Stanovnici Bora ostavljaju medvjediće, poruke, svijeće i cvijeće ispred Muzeja rudarstva i metalurgije

Ranko Suvar/Cropix

- Bit će podignuta optužnica za najteže djelo. O satisfakciji roditelja ovdje ne možemo govoriti, ali oni sigurno žele pronaći svoje dijete i pokopati ga. Veliko je pitanje u kakvom stanju će biti posmrtni ostaci i što će obdukcija pokazati, je li bilo davljenja ili ne - rekla je odvjetnica.

Naime, Dejan Dragijević (50) priznao je ranije na saslušanju u Višem javnom tužiteljstvu u Zaječaru da je zadavio Danku Ilić.

Kako dodaje Zečević, samo priznanje nije dovoljno za osuđujuću presudu.

- Tužiteljstvo u ovom trenutku provodi istragu. Samo priznanje kaznenog djela u kaznenom zakonu nije dovoljno za osuđujuću presudu. Tako da samo priznanje pomaže da se u nekom pravcu krene s dokaznim radnjama, ali nije jedini i dovoljan dokaz za osuđujuću presudu. Iskaz koji je policiji dao brat osumnjičenog koji je u međuvremenu preminuo također pomaže u prikupljanju nekih drugih dokaza - rekla je odvjetnica Zečević za "Prvu TV".

Istaknula je i kako smatra da neće biti nimalo lako završiti ovaj postupak, ali da sve ide u tom smjeru da se pribave svi dokazi i da kazna bude primjerena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 14:49