POLITIKA UAE

Nametnut će ograničenja svima koji nisu cijepljeni? ‘Vaše oklijevanje prepreka je našim ciljevima‘

Razmatraju se ograničenje kretanja i uvođenje preventivnih mjera poput zabrane ulaska na neka mjesta i dobivanja pristupa nekim uslugama
 Théo Saffroy/Hans Lucas/Hans Lucas via AFP

Ujedinjeni Arapski Emirati upozorili su da bi mogli uvesti ograničenja za pojedince koji nisu cijepljeni protiv covida-19, dok poslovno i turističko središte regije zagovara kampanju imunizacije.

Zemlja od oko 9 milijuna stanovnika, koja je proširila kampanju na one koji imaju 16 ili više godina, cijepila je oko 65 posto populacije koja ispunjava uvjete, reklo je u utorak Nacionalno tijelo za upravljanje krizama i katastrofama (NCEMA).

"Razmatraju se stroge mjere kojima će se ograničiti kretanje pojedinaca koji nisu cijepljeni i uvođenje preventivnih mjera poput zabrane ulaska na neka mjesta i dobivanja pristupa nekim uslugama", rekao je glasnogovornik NCEMA-e, Saif Al Dhaheri.

"Vaše oklijevanje danas prepreka je našim ciljevima, ugrožava vašu obitelj, voljene i zajednicu", dodao je.

Zaljevska arapska zemlja u utorak je prijavila 1903 novozaraženih, zbog čega se ukupan broj zaraženih dosad popeo na 500.860, dok je umrlo 1559 osoba.

Ujedinjeni Arapski Emirati, u kojima su socijalna distanca i nošenje maski u javnosti obavezni, među zemljama je u svijetu s najbržim programom cijepljenja protiv covida-19.

Abu Dabi će sad nuditi cjepivo Pfizera-BioNTecha uz kineski Sinopharm, rekle su u srijedu zdravstvene vlasti.

Emirat Dubai već nudi Pfizerovo cjepivo, kao i AstraZenecino.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2022 02:38