HRAVN FORSNE

NAOČITI POLITIČAR ŠOKIRAO ŠVEDSKU 'Moram vam otkriti da je moj otac predsjednik Francuske'

 AFP

Gotovo 19 godina nakon smrti bivšeg francuskog predsjednika Francoisa Mitteranda, jedan mladi švedski političar u usponu tvrdi da je on njegov sin.

Hravn Forsne (25), kandidat Umjerene stranke na skorim izborima za švedski parlament, novinarima u Stockholmu je obznanio da je potomak nekadašnjeg socijalističkog političara, koji je na čelu Francuske bio 14 godina, a s vlasti je sišao 1995. godine.

'Htio bih da moje postupke procjenjujete po onome što ja radim, a ne po tome tko mi je otac', kazao je Forsne i otkrio kako je svog 'tajnog tatu' susreo tek 'pet ili šest' puta prije no što je preminuo 1996. godine.

Njegova majka Christina Forsne bila je dugogodišnja dopisnica švedske novinske agencije iz Pariza, a s predsjednikom Francuske navodno je ljubovala 15 godina, od 1980. do 1995.

'Spremna sam progovoriti o svojoj vezi s Francoisom Mitterandom, ali nemam namjeru govoriti ni o kome drugom tko mi je blizak', kratko je izjavila Christina Forsne na pitanje može li potvrditi tvrdnju svoga sina.

Mitterand je poznat kao veliki ženskar te je, u vrijeme dok je imao aferu sa švedskom novinarkom, bio i u braku s Danielle Mitterand. Istovremeno, u vezi je bio i s mnogo poznatijom ljubavnicom Anne Pingeot, koja mu je rodila kćer Mazarine.

Foto: AFP

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 00:35