RAZBOJSTVO

Naoružani muškarci u šumi oteli migrante i ukrali im novac, mobitele...: Jedan 22-godišnjak teško ozlijeđen

Među tom devetoricom, 22-godišnji državljanin Afganistana imao je vidljive ozljede glave i prebačen je u bolnicu

Ilustrativna fotografija

 Jure Miskovic/Cropix/Cropix

Dok su štitili državnu granicu na području općine Cetingrad u petak 11. kolovoza u poslijepodnevnim satima, policajci su zatekli devet stranih državljana u ilegali.

Među tom devetoricom, jedan od njih, 22-godišnji državljanin Afganistana imao je vidljive ozljede glave i bio je u lošem fizičkom stanju. Zbog toga je odvezen u bolnicu i nakon toga otpušten.

Karlovačka policija je provela istraživanje i utvrdila da su devetorica migranata toga dana na teritoriju Bosne i Hercegovine u šumi imala neželjeni susret.

Presrela su ih četvorica muškaraca, njima nepoznatih, koji su uz primjenu fizičke sile, verbalne prijetnje te prijetnje vatrenim i hladnim oružjem ukrali novac. Ujedno su im, prema njihovim tvrdnjama, ukrali i mobitele, torbe s odjećom i ostale stvari.

- Nakon počinjenog kaznenog djela, skupina muškaraca ih je odvela do napuštene kuće, odakle su migranti uslijed spleta okolnosti pobjegli te pješice krenuli prema Republici Hrvatskoj. Od stranih državljana zaprimljene su kaznene prijave, koje će putem međunarodne policijske suradnje, biti proslijeđene Bosni i Hercegovini. Tijekom postupanja policije svi strani državljani su izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom - navode iz PU karlovačke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. ožujak 2024 15:16