NASILJE BANDI

Naoružani napadači u meksičkoj državi ubili 18 ljudi, među njima i gradonačelnika

Čini se da su naoružani napadači izveli koordinirani niz napada unutar zgrade kako bi ubili gradonačelnika

Ilustracija

 Matias Recart/Afp

Neidentificirani naoružani napadači ubili su 18 ljudi, uključujući gradonačelnika, u srijedu kada su otvorili vatru u gradskoj vijećnici u jugozapadnoj državi Guerreru, koja je pogođena nasiljem bandi, priopćile su vlasti.

Među ubijenima u San Miguel Totolapanu bili su gradonačelnik Conrado Mendoza, njegov otac i bivši gradonačelnik Juan Mendoza te drugi lokalni dužnosnici, navodi se u priopćenju države Guerrera. Još dvije osobe su ranjene, dodaje se.

Zamjenik ministra sigurnosti Ricardo Mejia sugerirao je u četvrtak da je nasilje proizašlo iz sukoba između suparničkih skupina La Familia Michoacana i Los Tequileros.

Govoreći na redovnoj vladinoj konferenciji za novinare, rekao je da se provodi operacija kako bi se pronašli počinitelji, a istražitelji provjeravaju video na kojem se čini da Los Tequileros preuzimaju odgovornost za ubojstva.

Meksički dnevnik El Universal ranije je izvijestio kako se čini da su naoružani napadači izveli koordinirani niz napada unutar zgrade kako bi ubili gradonačelnika.

U međuvremenu, u središnjoj državi Morelosu, državna zastupnica Gabriela Marin ubijena iz vatrenog oružja, a njezin tjelesni čuvar ranjen je ispred ljekarne u srijedu navečer, rekao je Mejia.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. siječanj 2023 14:23