NAPADU SVJEDOČIO NJEZIN SIN (6)

NAPAD NEMANI NA JEDNOM OD NAJLJEPŠIH MJESTA NA ZEMLJI Morski pas odgrizao Francuskinji obje šake i dojku

 
Ilustracija, velika bijela psina
 Profimedia, Uppa creative

Morski pas trupan oblokrilac u ponedjeljak je 35-godišnjoj francuskoj turistkinji odgrizao obje šake i jednu dojku dok je ova nedaleko od polinezijskog otoka Moorea u Tihom oceanu plivajući promatrala kitove, piše Daily Mail.

Napadu morskog psa svjedočili su žrtvin šestogodišnji sin i drugi članovi njezine obitelji.

Žrtva je nakon napada pontonom prevezena bliže hotelu InterContinental na otoku Moorea, gdje joj je ukazana prva pomoć.

"Vidio sam ženu bez ruku, lijeva joj je ruka visjela i šaka joj je također visjela. Rebro na desnoj strani bilo joj je nateklo. Vladala je velika panika", rekao je jedan od svjedoka za lokalnu radio stanicu.

Prema riječima svjedoka, Francuskinja je bila pri svijesti kada je prebačena na obalu. Tada je navodno postavila pitanje: "Ali zašto ste me vodili tamo ako nije bilo sigurno?"

Vatrogasac Jean-Jacques Riveta rekao je za AFP da je žrtva imala sreće da su se u blizini nesreće našle dvije medicinske sestre koje su joj mogle pružiti prvu pomoć.

Žrtva je u napadu izgubila dosta krvi te je prebačena u bolnicu na obližnji otok Tahiti. Njezino je stanje ozbiljno, ali stabilno. Okolnosti napada trenutno se istražuju.

Trupan oblokrilac rijetko kada napada ljude te uglavnom pliva u dubokom oceanu. Napadi morskih pasa prava su rijetkost u Francuskoj Polineziji, arhipelagu kojemu pripada otok Moorea. Prema evidenciji International Shark Attack File, od 1580. godine do danas zbilo ih se sve šest.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. kolovoz 2022 06:00