NIJE TERORIZAM

NAPAD NOŽEM U TRGOVAČKOJ ULICI HAAGU Tri maloljetne osobe ranjene, za napadačem se još traga: 'Zasad su sve mogućnosti otvorene'

 Piroschka van de Wouw / REUTERS

Tri osobe ranjene nožem u napadu u trgovačkoj ulici u Hagu maloljetnici su, a za napadačem se još traga, objavila je nizozemska policija, dok je nacionalna televizija NOS izvijestila je da zasad ništa ne upućuje na to da je riječ o terorističkom napadu.

Policija je pokrenula potragu za osumnjičenim nakon napada koji se dogodio u prometnoj ulici u blizini gradskoga središta. Područje je ograđeno, a na mjestu napada su deseci policajaca i hitna pomoć.

Sve su žrtve maloljetnici i pružena im je pomoć u bolnici, nakon čega su otpušteni kući, priopćila je policija.

"U ovom trenutku tragamo za napadačem i zasad još nitko nije uhićen", rekla je glasnogovornica Marije Kuiper novinarima.

Nacionalna televizija NOS izvijestila je, pozivajući se na nekoliko izvora, da "trenutačno ništa ne upućuje na terorizam".

Kuiper je rekla da policija još nema opis napadača, napomenuvši da je prvo policijsko priopćenje, u kojemu je navedeno da je riječ o muškarcu četrdesetih godina sjevernoafričkoga podrijetla, bilo pogrešno.

"Zasad su sve mogućnosti otvorene", rekla je glasnogovornica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. lipanj 2023 15:12