ZNA SE TKO JE ON

Napadaču na argentinsku potpredsjednicu zaglavio se pištolj kad ju je htio upucati: Pojavila se jeziva snimka

Ranije je radio kao taksist, međutim trenutno je nezaposlen, a već je poznat policiji
 Društvene mreže

Argentinske sigurnosne vlasti potvrdile su identitet muškarca koji je iz neposredne blizine pokušao upucati argentinsku potpredsjednicu i bivšu predsjednicu Cristinu Kirchner. Riječ je o 35-godišnjem Brazilcu Fernandu Andresu Sabagu Montielu.

Montiel je rođen u glavnom gradu Brazila Sao Paulu i sin je Čileanca i Argentinke, no više od 20 godina živi u argentinskom naselju Villa del Parque. Ranije je radio kao taksist, međutim trenutno je nezaposlen, a već je poznat policiji i njegov rodni list kruži brazilskim medijima.

Naime, Montielu je u ožujku 2021., kada ga je zaustavila policija u automobilu bez registarske oznake, pronađena mačeta duga 35 centimetara te je zaradio kaznenu prijavu, pišu tamošnji mediji.

Fotografije objavljene na društvenim mrežama pokazuju pak kako 35-godišnji napadač na laktu ima istetovirano Crno sunce, nordijski simbol kojeg su preuzeli nacisti a potom i okultno društvo Thule, skupina koju su osnovali bogati aristokrati i buržuji, a koja je branila nadmoć arijske rase. Podaci pokazuju da su od 1918. do 1922. počinili tri stotine političkih zločina. Trenutačno je ovaj simbol uobičajen za vidjeti kod pripadnika bataljuna Azov, najubojitije postrojbe u ukrajinskoj vojsci, koje Putin naziva nacistima.

Podsjetimo, bivša predsjednica Argentine je u četvrtak navečer sa svojom službenom pratnjom stigla pred svoj dom u ulici Juncal luksuznoj četvrti Recoleti u Buenos Airesu kada je Montiel izvukao pištolj i potegnuo okidač, međutim pištolj nije opalio jer se zaglavio.

Ubrzo nakon napada policijski glasnogovornik je objavio da je naoružani muškarac uhićen u blizini rezidencije, a "oružje je pronađeno nekoliko metara od mjesta događaja".

Montiel je odveden u zatvor argentinske federalne policije u četvrti Villa Lugano i njegov je slučaj sada u rukama savezne sutkinje Maríe Eugenie Capuchetti.

Stotine aktivista okupilo se od prošlog tjedna ispred kuće Cristine Kirchner (69), optužene za prijevaru i korupciju u vezi s dodjelom javnih ugovora u njezinom uporištu Santa Cruzu, tijekom njezina dva predsjednička mandata (2007. - 2015.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 04:15