HOROR U SRBIJI

Napao susjede i ranio tri osobe, djevojčicu odvezao i ubio, shrvani djed: ‘Pa ujutro smo pili kavu‘

Muškarac kod Beograda u ponedjeljak poslijepodne nakon svađe je napao susjede, a djevojčicu je, sumnja se, silovao i ubio

Ilustracija

 Robert Fajt/Cropix

U ponedjeljak se u mjestu Ripanj kod Beograda u Srbiji dogodio nezapamćen zločin. Mještanin, 38-godišnji Stojan Ilić, iza 13 je sati napao svoje susjede u njihovoj kući, a 16-godišnju djevojčicu je potom ubio, a prije toga navodno i silovao.

RTS javlja da je ubijena djevojčica rođena je 2007. godine, a tri osobe iz njezine obitelji su ozlijeđene. Osumnjičeni je pobjegao, ali ga je policija ubrzo uhitila. Srpski mediji navode da je osumnjičeni, kad je pronađen, najprije policiji prijetio nožem, ali se nakon pregovara predao. Ozlijeđene osobe nisu životno ugrožene.

Kako se sumnja, navodi RTS, on je nakon svađe nožem ozlijedio tri osobe, a potom automobilom odvezao 16-godišnju djevojčicu kojoj je oštrim predmetom zadao ozljede od kojih je ubrzo preminula, naveo je MUP. Osumnjičeni je, kako se navodi, prvo silovao, a zatim ubio 16-godišnju djevojčicu i njezino tijelo ostavio pored željezničke pruge.

MUP je priopćio da je uhićen 38-godišnji S. I. koji je osumnjičen za krvavi pohod. Kako RTS neslužbeno doznaje saznaje, sestra ubijene djevojčice je "za dlaku" uspjela pobjeći. Osumnjičenom je po nalogu tužitelja određeno zadržavanje do 48 sati, a u tom će roku biti ispitan.

Ubojstvo djevojčice N. P. zavilo je Ripanj u crno, prenosi Blic. Blic navodi kako se sumnja da je nesretna djevojčica s osumnjičenim bila u emotivnoj vezi. Srpski portal je od susjeda doznao da je Ilić posljednjih nekoliko dana živio u kući obitelji koju je napao.

Djed ubijene: ‘Ujutro smo pili kavu‘

"Bili su bliski, znao je tu obitelj. Živio je s djevojčicom u kući malo prije ovog zločina. Znao im je navike. Ne znamo što se dogodilo da je tako poludio i ubio nju, a onda došao da likvidira i članove njezine obitelji", kažu susjedi koji imaju drugu verziju priče, odnosno da je Ilić prvo odveo i ubio djevojčicu, a potom se vratio i napao njezinu obitelj.

Susjedi kažu da osumnjičeni ima dva brata, a navodno sva trojica imaju psihičkih problema. "Imao je psihičke probleme, išao je po vračarama, to mi je on sam pričao. Rekla sam mu da se mani toga. Bio je dobar s mojom obitelji, družila su se i njegova braća s mojima", rekla je jedna susjeda novinarima.

"Nije crna magija u pitanju, sigurno! On je i ranije bio prijavljivan policiji, zbog problematičnog ponašanja", dodaju susjedi.

Kako javlja Blic, Stojan Ilić je, navodno, prema tvrdnjama susjeda, odvezao svoju maloljetnu djevojku i njezinog brata do trgovine, a kada je brat izašao iz vozila, odvezao se s njom do šume. Tamo ju je, kako se sumnja, silovao i ubio, vratio se do njezine kuće, nanio ozljede ukućanima pa se dao u bijeg.

"On ima svoju kuću u kojoj živi. Ne znamo zašto je kod njih bio ovih dana, je li smišljao sve ovo. Ne znamo, ali ovo je velika tragedija. Inače, Stojanova kuća je izgorjela ranije, kada je jedan od njegove braće sam izazvao požar", rekla je druga susjeda.

Jedan od Ilićevih poznanika je za "Blic" rekao da je šokiran jer, kako kaže, "on ne bi ni mrava zgazio".

Tijelo djevojčice pronađeno je nekoliko kilometara dalje od njene kuće. Njezin djed izjavio je da ništa nije ukazivalo da će se dogoditi takav zločin tea je s osumnjičenim tog jutra pio kavu On navodi da su odnosi sa Stojanom Ilićem bili dobri.

On kaže da je ujutro otišao u Beograd kod liječnika, a kada se vratio, čuo je od susjeda da mu je osumnjičeni napao sina, kćer, suprugu i unuku, piše N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 00:03