‘IZBROJITE SVE!‘

Napeta situacija u Philadelphiji, Trumpove pristaše pojavile se ispred centra gdje se broje glasovi!

Prosvjed u Philadelphiji organizirala je skupina FreedomWorks, donatori koji su pomogli pokrenuti političku opciju Tea Party
 Kena Betancur/AFP

Dok se prednost američkog predsjednika Donalda Trumpa ispred kandidata Demokratske stranke Joea Bidena u saveznoj državi Pennsylvaniji smanjuje, skupine njegovih pristaša počele su pristizati ispred i oko Konvencijskog centra u Philadelphiji, lokacije na kojoj članovi izbornih odbora broje glasove koji su stigli poštom, piše The Guardian.

Dvije manje skupine Trumpovih pristaša tražile su da se svaki glas izbroji. Među prosvjednicima koji su inzistirali na brojanju svih glasova našao se i Elio Fortina, Njujorčanin koji je u najveći grad Pennsylvanije došao jer se brinuo da se u Konvencijskom centru broje ilegalni glasovi. The Guardian navodi da nema dokaza da se to dogodilo ili da se to događa.

image
Kena Betancur/AFP
image
Chris McGrath/Getty Images/AFP

"Nema načina da se utvrdi jesu li ti glasovi koji su stigli poštom ispravni", rekao je Fortina. "Osim ako imaju način da to provjere, a ja ne vjerujem da izborni odbor ima te mogućnosti."

Izborni odbor u gradu Philadelphije koristi uspoređivač potpisa da provjeri jesu li glasački listići ispravni. Philadelphia glasačima nudi mogućnost praćenje svog listića.

image
Chris McGrath/Getty Images/AFP
image
Chris McGrath/Getty Images/AFP

The Guardian piše da je prosvjed u Philadelphiji organizirala skupina FreedomWorks, donatori koji su pomogli pokrenuti političku opciju Tea Party. "Mi smo danas ovdje kako bismo svojim aktivistima omogućili da svima daju do znanja da promatramo što se događa i što će se događati nakon izbora. Mislim da se ne radi o pokušajima da se odbace ispravni listići već da se odbace ilegalni", rekla je Sarah Anderson, direktorica politike u skupini FreedomWorks.

Kada je upitana da pojasni, Anderson je rekla da su otkriveni glasački listići koji su došli nakon izbornog dana. The Guardian piše da nema dokaza da se to događa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:31