PRIJETEĆE IZJAVE

NAPETOSTI U SUSJEDSTVU, VUČIĆ TRAŽI POMOĆ RUSIJE Srpski premijer se potužio Putinu: 'Izjave Albanaca predstavljaju potencijal za sukobe'

 Reuters

BEOGRAD - Ruski predsjednik Vladimir Putin i srbijanski premijer Aleksandar Vučić razgovarali su u Pekingu o izjavama albanskih dužnosnika i “pokušajima da se kreira tzv. velika Albanija", piše u ponedjeljak beogradski tisak.

Putin i Vučić su, kako navode Večernje novosti, ocijenili da sve učestalije prijeteće izjave političkih predstavnika Albanaca “predstavljaju potencijal za sukobe”.

Srbijanski mediji objavili su u nedjelju izjavu bivšeg zapovjednika OVK Ramusha Haradinaja koji je zaprijetio da će, ukoliko Washington i Bruxelles ne pomognu u sređivanju stvari između Kosova i Srbije, “Albanci sami odraditi taj posao”.

Haradinaj zahtijeva i da se iz Ustava Srbije izbaci preambula kojom je Kosovo navedeno kao neotuđivi dio njezina državnog teritorija.

Izaslanstvo Srbije, koje u glavnom gradu Kine predvodi premijer Vučić, sudjeluje na međunarodnom forumu "Pojas i put - međunarodna suradnja".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:43