PRAVI APOSTOL

NAPISAO PISMO PAPI I OSTAO U ŠOKU 'Papa me nazvao'

Ovo nije prvi put da Papa Franjo telefonskim pozivima iznenađuje ljude.
Pope Francis waves as he arrives at the Colosseum for the celebration of the Way of the Cross on Good Friday on March 29, 2013 in Rome. Pope Francis presided over his first Good Friday which will culminate in a torch-lit procession at Rome's Colosseum and prayers for peace in a Middle East "torn apart by injustice and conflicts". AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS
 AFP

Talijanski student informacijske tehnologije iz Padove, Stefano Cabizza (19), napisao je pismo Papi prije nekoliko tjedana u kojem je opisao svoj život i izrazio nadu za pronalaskom posla po završetku studija.

Nije očekivao odgovor, stoga je ostao nemalo iznenađen nakon što ga je Papa Franjo nazvao na telefon.

- Nisam mogao vjerovati. Smijali smo se i šalili oko osam minuta. Nazvao je oko 17 sati, nakon što prvi puta kad je zvao nisam bio kod kuće. Zamolio me da molim za njega i blagoslovio me. To je bio najljepši dan u mom životu.

Papa mu je kazao da mu se obraća sa 'ti'.

- Kazao mi je, misliš li da su apostoli oslovljavali Isusa sa Vi? Jesu li ga zvali Vaše Visočanstvo? Bili su prijatelji, kao ti i ja sad, a prijatelji se oslovljavaju sa ti.

Ovo nije prvi put da Papa Franjo telefonskim pozivima iznenađuje ljude. Samo nekoliko dana nakon što su ga kardinali odabrali za papu, nazvao je u Buenos Aires prodavača novina Danielea.

Pet dana nakon što se preselio u Rim, nazvao je kiosk u rodnom Buenos Airesu kako bi otkazao pretplatu na novine. Vlasnik Daniel Del Regno je u prvi mah mislio da se radi o šali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:01