ZLOČIN IZ 2012.

Napokon riješen misterij masakra u Alpama? Policija uhitila muškarca kojeg povezuje s četverostrukim ubojstvom

Saad al-Hilli, Iqbal al-Hilli i njezina majka Suhaila al-Allaf upucani su u rujnu 2012., a likvidiran je i francuski biciklist Sylvain Mollier

Mjesto ubojstva i automobil u kojem su pronađena tijela

 Phil Harris/Mirrorpix/Profimedia

Francuska policija pritvorila je i zadržala na ispitivanju čovjeka kojega se povezuje s ubojstvom u Alpama kad su na parkiralištu uz šumu ubijeni jedan Britanac, njegova supruga i punica, piše Telegraph.

Saad al-Hilli, Iqbal al-Hilli i njezina majka Suhaila al-Allaf upucani su tijekom odmora u Chevalineu, u blizini Annecyja u rujnu 2012. godine, zajedno s francuskim biciklistom Sylvainom Mollierom. On je, kako se ranije pisalo, po svoj prilici bio usputna žrtva.

image

Ubijeni Saad Al-Hilli

Exclusivepix/Exclusivepix/Profimedia

Unatoč velikoj potrazi, istraga nije dala rezultata.

Međutim, u srijedu je tužitelj iz Annecyja, objavio da je žandarmerija iz Chambéryja zadržala jednog čovjeka kako bi provjerili kuda se kretao na dan ubojstva 5. rujna 2012.

Sprema se i pretres njegovog stana.

Muškarac je zadržan na zahtjev suda u čijoj je nadležnosti slučaj, koji je izazvao veliku pažnju u Velikoj Britaniji i Francuskoj i potaknuo brojne teorije o motivima okrutnog ubojstva.

image

Policija ispred doma ubijene obitelji

Ânational Pictures/Topfoto/Topfoto/Profimedia

Prema pisanju portala BFMTV, muškarca je policija već ispitala u vezi ovog slučaja.

Otkako je pokrenuta istraga ubojstva, na ispitivanje je privedeno više ljudi, no zasad bez rezultata.

U rujnu je policija, uz prisustvo više svjedoka, napravila rekonstrukciju mjesta zločina na parkiralištu uz šumu u Chevalineu, malom selu u blizini Annecyja.

image

Rekonstrukcija na mjestu zločina

Chris Ison/Pa Images/Profimedia

Tužiteljica Line Bonnet je kazala: 'Jedna je osoba zadržana na ispitivanju 12. siječnja 2011. u 8:05 sati ujutro u vezi s ubojstvom obitelji al-Hilli i Sylvaina Molliera.'

Tužiteljica je kazala i da će još jedno priopćenje biti objavljeno po isteku pritvora te da zasad ništa više ne može reći zbog istrage koja je u tijeku.

U Francuskoj ljudi mogu u početku biti zadržani do 48 sati, no pritvor se može produljiti u ozbiljnijim slučajevima, poput ubojstva ili terorizma.

Bonnet je dodala da valja biti oprezan: 'Bilo je već mnogo uhićenja povezanih s ovim slučajem, pa se ne smijemo zaletjeti. Neću više ništa govoriti dok ne ispitamo osumnjičenog. U ovom smo slučaju već imali jedan slučaj samoubojstva nakon određivanja pritvora, stoga moramo biti vrlo oprezni. Ne želim reći ništa na temelju čega bi se tu osobu moglo identificirati ili doznati odakle dolazi.'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. ožujak 2023 14:43