NAPOKON ODLUČILI

Napokon stigao odgovor koji se željno iščekivao: Poznato dolaze li princ Harry i Meghan na krunidbu

Charles će biti okrunjen u londonskoj Westminsterskoj opatiji 6. svibnja na svečanosti prema tradiciji dugoj tisuću godina

Princ Harry

 Daniel Leal/Afp

Princ Harry prisustvovat će u svibnju krunidbi svoga oca Charlesa III za kralja Ujedinjenog Kraljevstva, dok će supruga Meghan ostati u Kaliforniji s njihovom djecom, objavila je u srijedu Buckinghamska palača.

Charles će biti okrunjen u londonskoj Westminsterskoj opatiji 6. svibnja na svečanosti prema tradiciji dugoj tisuću godina.

"Buckinghamska palača sa zadovoljstvom potvrđuje da će vojvoda od Sussexa nazočiti krunidbi u opatiji Westminster 6. svibnja", priopćeno je.

"Vojvotkinja od Sussexa ostat će u Kaliforniji s princom Archijem i princezom Lilibet", dodaje palača.

Objavom je stavljena točka na napeta nagađanja tri tjedna do krunidbe Charlesa III. Osobito se željno iščekivao odgovor bračnog para Sussex koji je 2020. naprasno odselio u Sjedinjene Države, otkako je početkom ožujka objavljeno da su primili pozivnicu za svečanost.

Zadnjih mjeseci par nije štedio na kritikama kraljevske obitelji.

Pripreme za krunidbu tako su zasjenjene pojedinostima koje je o samome kralju Charlesu III, zatim o svome starijem bratu Williamu i drugim članovima kraljevske obitelji Harry razotkrio u svojim memoarima objavljenima pod naslovom "Spare" (Rezerva), kao i u dokumentarnom filmu Netflixa te u nizu televizijskih intervjua.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. rujan 2023 05:49