AKCIJA

Narko krijumčari gliserom iz mora izletjeli na plažu, nisu se dobro proveli među kupačima

Neobična situacija dolazi nam iz Španjolske, gdje je policija dobila pomoć tamo gdje je možda i nije očekivala
Hvatanje krijumčara
 Screenshot: Twitter/Jucil Nacional

Kupači na plaži Melicena u južnoj španjolskoj pokrajini Granadi protekle su subote u popodnevnim satima doživjeli jednu neobičnu, filmsku situaciju. I to ne da su je doživjeli - dapače, aktivno su sudjelovali u njoj, kako prenosi Guardian.

Za razliku od filmova, policija je ovog puta bila samo indirektno involvirana u hvatanje negativaca.

Policijsko je plovilo uočilo sumnjivu brodicu kod spomenute plaže te je uključilo sirenu. Neugodni zvukovi alarmirali su kupače na plaži koji su primijetili kako prema njihovim ležaljkama i suncobranima nezadrživo ide spomenuta brodica koja se, poprilično naglo i nasilno, nasukala i zaustavila u plićaku.

Iz nje su izletjela dvojica krijumčara te su, noseći torbe, počeli panično bježati prema kopnu. Jedan od očevidaca je za novinsku agenciju Atlas rekao kako je jedan bjegunac izgledao poput životinje naglo puštene iz kaveza. Razljućeni kupači, koji su vrlo lako mogli postati žrtve ove nesmotrene situacije, počeli su loviti sumnjivce. Jedan od njih uspio je pobjeći, dok su drugoga civili, mnogi još u odjeći za kupanje, uspjeli savladati te zadržati do dolaska policije.

Civilna zaštita potvrdila je da je nešto kasnije i drugi sumnjivac priveden u blizini, a u objavi na Twitteru su se zahvalili svim civilima na pomoći prilikom uhićenja koje bez njih, kako stoji u objavi, ne bi bilo moguće.

Nakon što su policajci uhićene muškarce odveli u postaju, kupači su se približili nasukanoj brodici dvojice uhićenih te su imali što za vidjeti - u njoj je u nekoliko pakiranja bilo skriveno više od 700 kilograma kanabisa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 19:33