LOŠE ISKUSTVO

NARUČILI DVIJE PORCIJE ŠPAGETA I RIBE, POPILI MALO VODE I POSLIJE SKORO PALI U NESVIJEST KADA SU DOBILI RAČUN Običan obrok platili čak 430 eura

 
 cavalier031, Minh Ngọc B / Trip Advisor

Dvoje japanskih turista ostalo je u šoku nakon što su u jednom restoranu u Rimu za dvije porcije špageta i ribe platili 430 eura.

Fotografiju računa objavili su na Trip Advisoru, a na njoj se vidi kako je obrok za dvije osobe u restoranu Antico Caffè di Marte koštao oko 430 eura.

TripAdvisor
 

Par je naručio dvije porcije ribe sa špagetima, a uz to su pili vodu. Ipak, na računu je navedena i stavka od dodatnih 80 eura za troškove usluge, piše Daily mail.

Napisali su kako je na meniju stajala cijena od 6.5 eura za 100 grama miješane ribe, a račun je na kraju iznosio puno više. Nakon što su se požalili na skupu cijenu, rečeno im je da je na plati bilo 4,8 kilograma ribe, no ovi su turisti sigurni da nije bilo više od dva kilograma.

'Molimo vas, budite oprezni i nemojte postati njihove žrtve kao što smo to bili mi', napisali su na Trip Advisoru i dodali da je u takvom slučaju najbolje pozvati policiju, što su im i sami policajci rekli kad su kasnije otišli prijaviti ovu situaciju.

TripAdvisor
 

Antico Caffe di Marte ima više od 200 komentara na TripAdvisoru, a na toj stranici ima prosječnu ocjenu dvije zvijezdice, od ukupno pet.

I ostali su turisti na toj stranici ostavili komentare da su razočarani, napisavši da je taj restoran precijenjen i da varaju turiste.

TripAdvisor

TripAdvisor

TripAdvisor
 

Jedan od turista je napisao da mu je u kolovozu za riblju platu s 4,8 kilograma ribe u tom restoranu naplaćeno 476 eura.

Ipak, iz restorana Antico Caffe di Marte rekli su za talijanske medije da je meni sasvim jasan, a razlog zbog kojeg je ovom japanskom paru naplaćeno toliko je taj što su naručili - svježu ribu.

'Ribu su izabrali sami na pultu', poručili su iz restorana.

Unatoč nekim lošim komentarima, mnogi su na TripAdvisoru iskazali i zadovoljstvo svojim iskustvom u ovom restoranu u Rimu. Jedan je turist pohvalio tamošnji odrezak i pivo.

'Otkako sam bio ovdje, pročitao sam neke neugodne komentare o ovom restoranu, ali s obzirom na moje iskustvo, ti mi se komentari ne čine opravdanima', napisao je taj turist.

Ovo nije jedini slučaj u kojem su se turisti žalili na nenormalno visoke cijene u restoranima na turističkim mjestima. U svibnju je turistima u kafiću u blizini Vatikana za hamburgere i cappuccino naplaćen 81 euro. U siječnju je jednom turistu u Firenci za sladoled naplaćeno 22 eura, a nakon što je zbog tog slučaja pozvana policija, slastičarna je zbog prevare morala platiti kaznu od oko 2.000 eura. Tajvanskom je turistu rečeno da sladoled košta puno zbog toga što su korneti u kojima se on poslužuje zbilja ukusni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. siječanj 2021 12:40