DOŽIVOTNI ZATVOR

NASLOVNICE SRPSKIH MEDIJA NAKON PRESUDE KARADŽIĆU 'Nepravda, sramota i zločin Haškog suda, ovo je presuda cijeloj naciji, osuđen bez dokaza!'

 
Naslovnice srpskih medija nakon presude Radovanu Karadžiću
 screenshot

Nakon što je jučer ratnom vođi bosanskih Srba Radovanu Karadžiću pred Mehanizmom za međunarodne kaznene sudove (MICT) u Den Haagu potvrđena osuđujuća presuda za najteže ratne zločine zbog čega je osuđen na doživotni zatvor, dio medija u Srbiji ga brani i tu presudu smatra nepravednom.

Srpski Kurir tako na današnjoj naslovnici ističe kako su u Haagu na najviše godina osuđeni Srbi - 1170, dok su Hrvati osuđeni na 300, a Bošnjaci na 42, uz naslov 'Nepravda, ovo je presuda cijeloj naciji'.

screenshot
Naslovnica Kurir 21.3.2019.

Da je presuda nepravedna, piše i Srpski Telegraf: 'Sramota Haškog suda, Radovan osuđen na doživotnu robiju'.

screenshot
Naslovnica Telegraf 21.3.2019.

Da se radi o 'strašnoj nepravdi' piše i na naslovnici Informera, koji piše da je doživotna kazna za Radovana Karadžića 'Haški zločin'.

screenshot
Naslovnica Informer 21.3.2019.

'Bivšem predsjediku RS Radovanu Karadžiću izrečena najteža kazna iako ga tijekom suđenja nijedan konkretan dokaz nije povezao sa zločinima', piše Informer.

'Alo' na naslovnici piše da je Karadžić osuđen na smrt iza rešetaka, dok Večernje novosti pišu da 'Ovo nema nikakve veze s pravdom'.

screenshot
Naslovnica Alo 21.3.2019.

Screenshot
Naslovnica Večernje novosti 21.3.2019.

Blic ipak ima umjereniji pristup pa na svojoj naslovnici pišu da je Karadžić za genocid u Srebrenici dobio doživotnu kaznu te citiraju dijelove presude, a slično je i na naslovnici 'Danasa'.

screenshot
Naslovnica Blic, 21.3.2019.

screenshot
Naslovnica Danas, 21.3.2019.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:26