JEZIV SLUČAJ U ENGLESKOJ

Nasmrt izbola supruga pa javila bolničarima: ‘Mislila sam da ću ga piknuti u srce, no on ga nema‘

Svađa je počela u kuhinji oko punjača za mobitel. Oboje su htjeli puniti mobitel, no imali su samo jedan punjač.
Penelope i David Jackson
 Penelope Jackson/Facebook

Penelope Jackson (66) i njen suprug David (78) u skladnom su braku proveli 24 godine. To je potrajalo do kobnog dana 13. veljače kad je Penelope uzela nož i svoga supruga izbola na smrt u njihovu zajedničkom domu u gradiću Berrow u Engleskoj, prenosi Daily Mail.

Nakon što ga je Penelope ubola tri puta nožem u predjelu prsa, David je uspio nazvati hitnu pomoć. No, tad je Penelope preuzela telefonsku slušalicu i rekla bolničarima da se nada da će žrtva uz malo sreće iskrvariti do kraja prije nego što stignu na adresu.

"Bolničari mu mogu pomoći, no ja ne želim. Zaslužio je ovo", rekla je Penelope Jackson na telefon. "Mislila sam da ću ga piknuti u srce, no ispostavilo se da ga nema", hladno je zaključila i zadala mu posljednji smrtonosni ubod.

Penelope kao motiv ubojstva navodi to da joj je bilo dosta svađa i života s njim.

"Svađa je počela u kuhinji oko punjača za mobitel. Oboje su htjeli puniti mobitel, no imali su samo jedan punjač. To je bila jedna od onih bezazlenih svađa, nisam mislio da će ovako završiti", rekao je Jeremy Mullins, Penelopin zet.

image
Penelope i David Jackson
Penelope Jackson/Facebook


Nakon što je uhićena, dok su je vodili do policijskog auta, rekla je policajcima: "Znam što sam učinila i, ako to nisam učinila kako treba, bit ću jako iznervirana".

Par je bio u braku od 1996. godine, njemu je to bio treći brak, a njoj četvrti te su imali zajedničku kćer. Prije nego što su doselili u Englesku, živjeli su u Njemačkoj i Francuskoj, a prijatelji ih opisuju kao sretan par.

"Bili su savršeni susjedi. Uvijek su bili prijateljski raspoloženi, nisu dizali puno buke i doslovno nikada nisam čuo povišen glas ili svađu među njima. Obožavali su vrtlarstvo te su vrtlarili zajedno", rekao je jedan od susjeda.

Jackson je na sudu rekla da se David u zadnje vrijeme ponašao neuobičajeno, a nakon operacije zamjene baterija u implantatu u mozgu, sasvim je izgubio svoju prijašnju narav. U tijeku je suđenje koje bi trebalo potrajati tri tjedna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. rujan 2022 04:55