OTKRIVEN I VIDEO

NASRTLJIVI MIGRANTI ZAPREPASTILI BELGIJU 'Njih sedmorica su opili pa grupno silovali maloljetnicu, a radikalizirani 14-godišnjak je sve snimao'

Ilustracija
 Laurent Hamels/Colourbox / AltoPress / Maxppp

Belgijska je policija došla u posjed videozapisa koji navodno prikazuje onesviještenu maloljetnu djevojku koju siluje skupina iračkih doseljenika. Snimku su policajci navodno našli na mobilnom telefonu 14-godišnjaka iz Ostenda, kojega je njegova škola prijavila nakon što je na svom Facebook profilu objavio fotografije na kojima pozira s oružjem i u maskirnoj odori.

Snimka navodno prikazuje spomenutog dječaka kako se u društvu još šestorice napadača smije, pjeva i pleše oko 17-godišnje žrtve, koja je izgubila svijest nakon što ju je društvo u jednom stanu u Ostendu opilo vodkom. Zatim joj skidaju donje rublje te je diraju i siluju.

Zločin su navodno počinili još u studenome, a da nije pronađena snimka, možda nikada ne bi bili ni razotkriveni. Policija je privela ukupno sedmero ljudi u dobi od 14 do 24 godine. Šestorica su irački, a dvojica belgijski državljani, s tim da je jedan od njih stranog porijekla. Među silovateljima je bio i žrtvin dečko.

Većina privedenih priznala je zločin, a neki od njih su tijekom ispitivanja iznosili krajnje ekstremna gledišta spram žena. 'Nema se ona što žaliti. Žene moraju slušati muškarce', navodne su riječi jednog od napadača.

S obzirom da je žrtva čitavo vrijeme bila bez svijesti, ne sjeća se ničega, odnosno tek je uhićenjem napadača i pronalaskom snimke doznala što joj je učinjeno. Policiji je kazala da je, nakon što se kobne noći probudila, samo nazvala taksi i otišla mirno kući.

Belgijski ministar za azil i useljavanje Theo Francken obećao je sve strance u ovom slučaju, budu li na sudu proglašeni krivima, deportirati iz države. 'Silovateljima nećemo dati azil. Vratit ćemo ih u Irak budu li proglašeni krivima', izjavio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 12:10