SVE ZBOG RATA

Nastavak Top Guna oživio je kino dvorane, no sada se pojavio novi problem: ‘Troškovi su preveliki‘

Vlasnici kino dvorana zabrinuti su da će ostati bez kokica u svojoj ponudi zbog problema s lancima opskrbe

Ilustracija

 Caroline Seidel/Dpa Picture-alliance Via Afp

Filmofili u Sjedinjenim Državama u očekivanju su prve prave ljetne sezone blockbustera od početka pandemije koronavirusa, no čini se da će nove filmske hitove morati gledati bez svima omiljenog dodatka.

Naime, vlasnici kino dvorana zabrinuti su da će ostati bez kokica u svojoj ponudi zbog problema s lancima opskrbe, navodi The Wall Street Journal.

“Opskrba kokicama bit će ograničena”, rekao je Norm Krug, izvršni direktor Preferred Popcorn, tvrtke koja opskrbljuje kinematografe diljem SAD-a.

Krug je rekao da su soja i druge vrste kukuruza unosnije od kokica, koje je teško uzgajati. Trošak njegovih godišnjih izdataka za gnojivo se utrostručio, a boji se da će ta svota još više rasti kada posljedice rata u Ukrajini pogode poljoprivrednike.

Kinematografi se također navodno bore i s nabavom vrećica za kokice, pa neki već umjesto toga koriste skuplje plastične ili metalne posude.

Ako zanemarimo ove probleme, kino prikazivači ipak mogu malo odahnuti jer je došlo do povećanje poslovanja otkako je pandemija počela jenjavati.

Za to je najzaslužniji nastavak hita iz 80-ih, Top Gun: Maverick. Novi film Toma Cruisea dobio je odlične kritike i dosegao impresivnih 252 milijuna dolara na kino blagajnama tijekom prvog vikenda, što predstavlja veliki poticaj za filmsku industriju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:34