MISTERIJ

Nastavlja se drama oko djevojke koja tvrdi da je Maddie McCann, angažirala je i privatnu istražiteljicu: ‘Dajte te papire!‘

21-godišnjakinja je i dalje uvjerena da je odvedena s odmora McCannovih u Portugalu 2007.

Madeleine McCann

 Handout/Afp/Profimedia/Handout/afp/profimedia

Drama oko Madeleine McCann se nastavlja. Julia Wendell, poznata kao Faustyna, i dalje vjeruje da je upravo ona nestala britanska djevojčica. Ulaže sve napore ne bi li to dokazala, a navodno je zatražila i svoju medicinsku dokumentaciju od poljskog liječnika za kojeg tvrdi da ju je drogirao dok je bila dijete. U međuvremenu je objavljeno i da će policija ove godine opet uložiti stotine tisuća funti sredstava u potragu.

Dok svi odbacuju njene tvrdnje jer je problematična, 21-godišnjakinja je i dalje uvjerena da je odvedena s odmora McCannovih u Portugalu 2007. godine. Njezin posljednji potez bio je zahtjev za medicinsku dokumentaciju od poljskog liječnika, a za pomoć u svojoj borbi zatražila je pomoć privatne istražiteljice, ali i vidovnjakinje.

Istražiteljica Fia Johansson je u intervjuu za Radar Online otkrila da traže medicinsku dokumentaciju, no unatoč tome što su angažirale i odvjetnika, zahtjev je navodno odbijen.

- Sa sedam godina je počela uzimati 35 pilula. Dokumentaciju će nam morati dati zbog tužbe koja slijedi. Moramo dobiti odgovore, objašnjava Johansson koja pomaže Wendell u njenoj borbi da dokaže tko je doista.

Istraga i dalje traje

Policija će, inače, za istragu nestanka Madeleine McCann i ove godine od Ministarstva unutarnjih poslova dobiti stotine tisuća funti novih sredstava u nastojanju da konačno otkrije što joj se dogodilo. Postojao je strah da bi sredstva za ovu istragu mogla biti smanjena zbog proračunskih rezova.

Madeleine, tada trogodišnjakinja, nestala je dok je bila na odmoru sa svojom obitelji u Praia da Luz u Portugalu u svibnju 2007. godine. Od tada se svake godine potroši stotine tisuća funti na njenu potragu, a od 2011. potrošeno je ukupno 13 milijuna funti.

Maddie je nestala iz kreveta u vili za odmor dok su njezini roditelji Gerry i Kate iz Rothleyja u Leicestershireu večerali s prijateljima u obližnjem restoranu udaljenom samo 55 metara. Kate je u 22 sata provjerila djecu i ustanovila da je Maddie nestala, a blizanci su i dalje mirno spavali u krevetu.

Ove je godine šesnaesta godišnjica njena nestanka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 23:24