VANDALIZAM KRAJ TRAVNIKA

Nastavlja se serija incidenata u BiH: Oskvrnut spomenik poginulim HR braniteljima, skinuta i hrvatska zastava!

Pješčara je u ratu bila važna utvrda postrojbi Hrvatskoga vijeća obrane koju pripadnici bošnjačke Armije BiH nisu uspjeli osvojiti

Oskvrnuto spomen obilježje braniteljima HVO-a u BiH

 Hrvati Herceg-Bosne/FACEBOOK

Nepoznati počinitelji oskvrnuli su protekloga vikenda spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima u središnjoj Bosni čime se nastavlja niz sličnih incidenata kojima su meta hrvatska obilježja u Bosni i Hercegovini.

Na lokaciji Pješčari između Travnika i Viteza srušen je jarbol s hrvatskom zastavom koja je otuđena i razbijen postament na kojemu se pale svijeće za poginule hrvatske branitelje u Domovinskome ratu u Bosni i Hercegovini.

Pješčara je tijekom rata bila važna utvrda postrojbi Hrvatskoga vijeća obrane koju pripadnici bošnjačke Armije BiH nisu uspjeli osvojiti tijekom više napada.

U slučaju da se to dogodilo, Lašvanska dolina, koja je bila u okruženju, bila bi presječena na dva dijela i bilo bi je nemoguće obraniti.

U posljednje vrijeme učestali su napadi na nacionalna i vjerska obilježja Hrvata u BiH. Slični incidenti zabilježeni su na području Tuzle, Tešnja, Vareša, Kaknja, Busovače i Jablanice.

Prošloga tjedna vodeća bošnjačka Stranka demokratske akcije zatražila je zabranu isticanja zastava Hrvata na javnom prostoru novotravničke općine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 13:15