NE SMIJE VIŠE PREDAVATI

Nastavnica nakon maturalne večeri s učenikom završila u krevetu: ‘Ponašajmo se na tren kao da ti nisam učiteljica‘

Melissa Tweedie (27) probudila se u krevetu s tinejdžerom nakon što je ‘neprimjereno plesala‘ s učenicima na maturalnoj zabavi

Melissa Tweedie

 Instagram

Učiteljica tjelesnog odgoja, koja je optužena da je spavala s učenikom u hotelu Premier Inn u Glasgowu, nakon što je prethodno s njim "neprimjereno plesala" na maturalnoj večeri, izbrisana je iz registra nastavnika u Škotskoj.

Naime, Opće nastavno vijeće Škotske odlučilo je ukloniti 27-godišnju Tweedie iz registra nastavnika nakon istrage o njezinom ponašanju te večeri. Međutim, tvrdnje da je spavala s 18-godišnjakom nisu dokazane, prenosi The Telegraph.

Naime, nad bivšom učiteljicom u srednjoj školi Gleniffer u Paisleyu u Renfrewshireu, provedena je istraga zbog tvrdnji da je spavala s učenikom u lipnju 2017. godine, kada je on imao 18 godina.

Ona je te večeri primijećena kako, navodi se, neprimjereno pleše s učenicima i slika se s njima na šanku tijekom proslave, prije nego što je kasnije uhvaćena u krevetu s učenikom tinejdžerom.

Negira tvrdnje o seksu

Učenik je nastavnom vijeću tijekom petodnevnog saslušanja rekao da je učiteljica imala spolni odnos s njim nakon što je pio vino, džin, pivo i neka druga alkoholna pića.

Ipak, Melissa Tweedie je negirala te tvrdnje i ravnatelju škole je rekla da je bila kod kuće kada ju je učenik nazvao iz predsoblja hotela pokušavajući doći do nje.

Kasnije je priznala istražiteljima da se probudila u krevetu s učenikom, ali je zanijekala da je imala seks s njim, tvrdeći da je možda bila napadnuta.

Nastavno vijeće u ponedjeljak na temelju predočenih dokaza nije utvrdilo da je ta optužba protiv nje dokazana.

No, vijeće je odlučilo ukloniti je iz registra nastavnika, navodeći kako je njezino ponašanje bilo znatno ispod standarda koji se očekuje od registriranog učitelja.

Utvrđeno je da je učiteljica u hotelu Premier Inn poljubila učenika, koji je u ovom postupku nazvan Učenik A.

'Tehnički ga još nisam dotaknula'

Također je dokazano da je izrekla nešto u smislu: "Možemo li se na trenutak ponašati kao da nisam učiteljica?" učeniku i njegovim školskim kolegama, ali i kada se našla sama s njim u krevetu.

Dokazano je i da je, kada je drugi učenik, nazvan Učenik E., ušao u sobu, Tweedie mu je rekla nešto u smislu: "Tehnički ga još nisam dotaknula".

"Mišljenja smo da je učiteljica značajno zaostala za standardima i stoga nije sposobna predavati. Budući da je proglašena nesposobnom za podučavanje, vijeću ne ostaje drugo nego odrediti da se ime gospođice Tweedie ukloni iz škotskog registra Općeg nastavnog vijeća", rekao je Arthur Stewart, govoreći u ime ovog prosvjetnog tijela.

Gary Burton, referent koji je obrazložio odluku, preporučio je da vijeće izrekne maksimalnu mjeru od dvije godine izvan nastavničkog posla, prije nego što se može ponovno prijaviti u registar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. siječanj 2023 19:11