ZABRANJENA VEZA

NASTAVNICU FIZIKE IZBACILI IZ ŠKOLE NAKON SEKS SKANDALA Srednjoškolac sve priznao: 'Na povratku s izleta ušli smo u WC, nismo imali zaštitu...'

 Profimedia, Alamy

Seks skandal potresa srednju školu u engleskom South Gloucestershireu nakon školskog izleta u Ženevu, gdje su učenici s nastavnim osobljem posjetili CERN, najveći znanstveni laboratorij na svijetu.

Naime, na povratnom letu nastavnica fizike imala je seksualni odnos s učenikom u toaletu aviona. Bilo je to u ljeto 2015. godine. Eleanor Wilson (28) zbližila se s neimenovanim srednjoškolcem tijekom izleta u Švicarsku, a na povratku su se intimno družili u stražnjem dijelu aviona, dok je Wilson brinula o učeniku koji se nije osjećao dobro.

Prema dokazima kojima raspolaže etičko povjerenstvo, učenik (u dobi između 16 i 19 godina) je popio oko pet malenih vinskih bočica, a nastavnica Wilson također je konzumirala alkohol. Učenik je priznao da su on i gospođica Wilson ušli u toalet, ljubili se te imali seksualni odnos bez zaštite. Nakon izleta Eleanor Wilson je u školskom biltenu izjavila kako se nada da je putovanje u Ženevu poslužilo učenicima kao pravi izvor inspiracije...

Nastavnica i učenik iz South Gloucestershirea nastavili su vezu i nakon izleta, razmijenjivali su poruke i susretali se u kafićima, pa su krenule priče o njihovoj vezi u školi u Bristolu. U rujnu 2015. godine ravnatelj je čuo za glasine te pozvao Eleanor Wilson na razgovor. Ona je sve negirala i nikakva akcija nije poduzeta. No, sedam mjeseci kasnije jedan je učenik zaprijetio nastavnici Wilson da će svima otkriti što se zbiva ukoliko ne pristane na seks s njim.

Prijetio joj je u nizu mailova koji su dospjeli do policije, nakon čega je škola pokrenula istragu te naposljetku izbacila Eleanor Wilson iz škole u svibnju 2016. Početkom ovog mjeseca pozvana je na sasušanje pred etičkim povjerenstvom. Učenika s kojim je imala ljubavnu vezu smatraju pouzdanim i vjerodostojnim svjedokom te se slažu s njegovom verzijom događaja.

Ona je prethodno negirala da su se ljubili i imali seksualne odnose te ustvrdila da su se tek ponekad zagrlili i razmijenili nekoliko poruka. Nakon dvodnevnog saslušanja, proglašena je krivom zbog neprihvatljivog ponašanja na radnom mjestu i rušenja ugleda nastavničkog zanimanja. Etičko povjerenstvo sve je prijavilo policiji, no zasad nije poznato je li i policija pokrenula istragu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 03:05