'NU, POJEDI GA'

NASTAVNIK PRED UČENICIMA NAHRANIO NASRTLJIVU KORNJAČU Dao joj živog psića, ona ga cijelog pojela: Udruge izvan sebe jer je profesor oslobođen na sudu

 Profimedia, Alamy

Udruga za zaštitu životinja jako je nezadovoljna nakon što je sud oslobodio nastavnika biologije koji je pred učenicima nasrtljivoj kornjači dao živog psića da ga pojede, piše Guardian.

Grupa Idaho Human Society nazvala je odluku suda po kojoj je nastavnik Robert Crosland osobođen, 'teškom pogreškom u prosudbi'.

Svjedoci na suđenju Croslandu rekli su kako je ovaj zaposlenik škole Preston Junior High prvo pokušao živog psića dati velikoj zmiji. No, nakon što ga ova nije pojela, ubacio je psića u kornjačinu nastambu nakon čega ga je ova proždrla pred očima učenika.

Na suđenju se Crosland opravdavao da je psić bio ozbiljno bolestan te da bi ionako uginuo.

Grupa Idaho Human Society je rekla da ova presuda ne bi trebala predstavljati presedan kad je okrutnost nad životinjama u pitanju, već da bi trebala izazvati još veću aktivnost grupa za zaštitu životinja.

Nasrtljiva kornjača (Chelydra serpentina) naseljava jug Sjeverne Amerike. Ova velika, tamna kornjača vrlo je razdražljiva i može snažno ugristi kada je u opasnosti. Ima golemu glavu, malen trbušni oklop te grub leđni oklop. Često leži ukopana u blato, samo s očima i nosnicama iznad površine. Noću je aktivan lovac koji naglim pokretima glave lovi i jede male sisavce, ptice, ribe, beskralješnjake i biljke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:27