STRIJELJAT ĆE JU

Natopila ražnjiće cijanidom i poslala ih bivšem: Pojeo ih dostavljač sa svojom obitelji, umro dječak (10)!

Indonežanka Nani Aprilliani (25) htjela se osvetiti policajcu Tomyju jer ju je ostavio i oženio se s drugom. Sada joj prijeti streljački vod
 Viralpress/Viral Press/Profimedia

Htjela se osvetiti bivšem koji ju je ostavio, a sad joj prijeti smrtna kazna jer je nenamjerno ubila 10-godišnjaka, koji je slučajno pojeo otrovane ražnjiće namijenjene čovjeku koji joj je slomio srce.

Nani Aprilliani, 25-godišnja kozmetičarka u kraljevskom indonezijskom gradu Yogyakarti, optužena je za ubojstvo s predumišljajem, za što može biti osuđena na smrtnu kaznu ili na 20 godina zatvora.

Nani se htjela osvetiti policajcu Tomyju, bivšem dragom koji ju je ostavio i oženio se s drugom. Nazvala je dostavu da odnesu paket hrane na Tomyjevu adresu u Bantulu, desetak kilometara od Yogyakarte. Nani je dostavljaču Bandimanu 25. travnja dala 30.000 rupija, odnosno 15 kuna da bi dostavio zapakirani obrok u Bantulu. Vrata je otvorila žena, Tomyja nije bilo kod kuće.

Kako nije znala tko je poslao paket, policajčeva supruga odbila je preuzeti kutiju s hranom. Dostavljač Bandiman vratio se na svoj motocikl i zapakiranu hranu s roštilja odnio doma. Kod kuće je raspakirao paket, i pozvao ženu i sina da ručaju. Podijelili su ražnjiće s gustim umakom od kikirikija. Ubrzo su Bandimanova žena i sin počeli povraćati, pjena im je izbila na usta. Brzo su prevezeni u bolnicu u Bantulu. Liječnici su uspjeli spasiti ženin život, ali 10-godišnji sin je umro.

Ispostavilo se da je u umaku od kikirikija bio otrov za štakore na bazi cijanida. Bandimanova supruga se oporavila, mali Naba Faiz Prasetya je umro, a dostavljaču nije bilo ništa, jer nije taknuo umak.

Na kraju je 25-godišnja osvetnica Nani Aprilliani identificirana na snimkama sigurnosnih kamera. Uhićena je 30. travnja, pet dana nakon dječakove smrti. Policija je utvrdila da je cijanid pronašla preko interneta. Nabavila ga je krajem ožujka, planirajući otrovati Tomyja i osvetiti se što ju je ostavio.

Osumnjičenica je planirala zločin, ustvrdio je Burkan Rudy Satria, šef kriminalističke policije u Yogyakarti. Otrov je kupila za 225.000 rupija, odnosno oko stotinu kuna.

- Njezin motiv bio je slomljeno srce, jer se njezina meta oženila s nekim drugim, a ne s njom - objavili su istražitelji.

Mladoj ženi prijeti 20 godina zatvora ili pogubljenje, koje se u Indoneziji provodi strijeljanjem.

Veliku medijsku pozornost u Indoneziji je dobio slučaj trovanja iz 2016. kad je 27-godišnja Jessica Kumala Wongso ubila svoju prijateljicu Wayana Mirnu Salihin (27), stavljajući joj cijanid u kavu u kafiću u shopping-centru u Jakarti.

Prijateljici je ubrzo pozlilo, u bolnici je preminula. Milijuni Indonežana pratili su suđenje Jessici u live prijenosu pet mjeseci. Osuđena je na 20 godina zatvora zato što je ubila svoju friško udanu prijateljicu. Motiv? Stalno ju je nagovarala da prekine s bivšim dečkom, Australcem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. srpanj 2022 00:02