OTROVAN?

Navaljni snimljen kako pije crni čaj u zračnoj luci, vlasnik kafića: ‘Konobar je nestao!‘

Navaljni je popio čaj u kafiću Vienna na aerodromu Tomsk, a voditelj kafića kaže da ne mogu naći konobara koji ga je posluživao
Aleksey Navaljni

Glavni politički oponent Vladimira Putina snimljen je prije ukrcavanja na avion za Moskvu kako pije čaj koji je, navodno, bio otrovan i nakon čega mu je pozlilo nedugo nakon polijetanja, piše britanski Mirror.

Fotografiju Alekseja Navaljnog snimio je jedan od putnika koji je kasnije snimio i video iz aviona u kojem se čuje kako Navaljni viče od bolova.

Navaljni (44) je popio čaj u kafiću Vienna na aerodromu Tomsk u Rusiji, a voditelj kafića kaže da ne mogu naći konobara koji ga je posluživao.

Vođa ruske opozicije u vrlo je teškom stanju i nalazi se u komi u bolnici te je priključen na respirator, a avion u kojem mu je pozlio prisilno je sletio u gradu Omsku.

Kafić u kojem je Navaljni pio čaj, sada je zatvoren i provodi se istraga. Vlasnici kafića da sad provjeravaju snimke nadzornih kamera kako bi pokušali ustanoviti što se točno dogodilo.

Glasnogovornica Alekseja Navaljnog, Kira Yarmysh kaže: 'Aleksej je još na respiratoru. U komi je i u vrlo teškom stanju. Još nismo dobili rezultate testova da vidimo što se dogodilo.'

Nešto ranije, Yarmysh je kazala da sumnja kako je netko stavio otrov u njegov čaj. Inače, ovaj incident dogodio se samo tjedan dana prije regionalnih izbora za koje su se Navaljni i njegovi kolege pripremali. Preliminarna dijagnoza je trovanje.

Yarmysh je iz ambulantnih kola napisala na Twitteru: 'Sumnjamo da je Alekseju nešto stavljeno u čaj. To je jedino što je popio ovoga jutra. Liječnici kažu da se otrov jako brzo apsorbirao zato što je čaj bio vruć. Aleksej je sada bez svijesti.'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. studeni 2021 09:59