REAGIRA NA GOVOR

Navalni se probudio iz kome! Liječnici: ‘Ne možemo isključiti dugoročne posljedice trovanja‘

Vijest je objavila bolnica u Berlinu u kojoj se liječi ruski oporbeni čelnik
Bolnica Charite
 Odd Andersen

Aleksej Navalni probudio se iz kome, objavljeno je iz bolnice Charite u Berlinu u kojoj se liječi ruski oporbeni čelnik, piše BBC.

Njemački liječnici su također dodali i da je Navalni skinut s respiratora:

- Njegovo se zdravstveno stanje poboljšalo i reagira na podražaje, konkretno na govor - rekli su liječnici pa dodali da se i dalje ne mogu isključiti dugoročne posljedice teškog trovanja na njegovo zdravstveno stanje.

Podsjetimo, Navalnom je naglo pozlilo 20. kolovoza na letu iznad Sibira te je hitno prebačen u bolnicu u Omsku. Tamošnji su liječnici isprva posumnjali na trovanje pa ga isključili kao razlog oboljenja. Na molbe obitelji da im dozvole premještaj Navalnog u bolnicu u Berlinu isprva su odgovorili negativno pa su ipak promijenili mišljenje nakon snažnog pritiska međunarodne javnosti i medija.

Navalni je u bolnicu Charite u Berlinu prebačen 22. kolovoza, a prošlog su tjedna njemački liječnici objavili kako je nesumnjivo bio otrovan, i to najvjerojatnije nervnim agensom novičok kojim raspolažu ruske obavještajne službe, a koji je korišten u pokušaju ubojstva ruskog dvostrukog agenta Sergeja Škripala u Velikoj Britaniji prije dvije godine.

Obitelj Navalnog za trovanje je optužila Vladimira Putina i ruske vlasti. Kremlj je pak odbacio bilo kakvu umiješanost u ovaj slučaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 22:38