OČEKUJE SUĐENJE

Navodna Epsteinova suučesnica Ghislaine Maxwell premještena u zatvor u New Yorku

Očekuje se da Maxwell ovoga tjedna prvi put izađe pred sud u New Yorku radi četiri kaznena djela
Ghislaine Maxwell
 Getty Images

Ghislaine Maxwell, navodna partnerica u zločinu pokojnog financijera Jeffreyja Epsteina, premještena je u zatvor u New Yorku, gdje će čekati suđenje za pomoć u organizaciji seksualne trgovine.

Maxwell (58) uhićena je u četvtak u New Hampshireu i tijekom vikenda je zadržana u okružnom zatvoru Merrimack, oko 30 kilometra od luksuznog doma gdje se, kako kažu istražitelji, sklonila.

Tužitelji optužuju Maxwell, kći pokojnog britanskog medijskog magnata Roberta Maxwella, da je mamila i pripremala maloljetne djevojke kako bi ih Epstein mogao seksualno zlostavljati. U zlostavljanjima je Maxwell i sama sudjelovala, prema optužnici objavljenoj prošlog tjedna.

Očekuje se da Maxwell ovoga tjedna prvi put izađe pred sud u New Yorku radi četiri kaznena djela vezana uz nalaženje i prijevoz maloljetnica za nezakonita seksualna djela i dvije točke optužnice za krivokletstvo.

Epstein je čekao suđenje za trgovinu maloljetnicima od 2002. do 2005 godine. Nađen je obješen u zatvoru na Manhattanu u kolovozu prošle godine, a njegova je smrt proglašena samoubojstvom.

Bude li proglašena krivom Maxwell može dobiti do 35 godina zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 12:23